Initiatief door heel Nederland

Bloomon verrast ouderen met kerstboeketten

Kerst verloopt dit jaar anders dan gehoopt. Om toch te zorgen voor een lichtpuntje, heeft online bloemist bloomon samen met Stichting Met je hart ouderen een bloemetje gebracht

Via de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid is bloomon in contact gekomen met stichting Met je hart. Met je hart is in 33 gemeenten actief om eenzaamheid te verzachten onder zelfstandig wonende ouderen. Normaal gesproken door waardevolle ontmoetingen te organiseren in de lokale horeca, maar in coronatijd door structureel te bellen, kaartjes sturen, lunches en attenties rond te brengen.

Boeket

‘Wij waren meteen gecharmeerd van het idee om door bloomon medewerkers persoonlijk geschreven kaartjes met een feestelijk boeket inclusief vaas te laten bezorgen bij onze ouderen’, aldus Aimée Romme, directeur van Met je hart. ‘Dit zijn de lichtpuntjes die mensen helpen om door deze eenzame tijd heen te komen’.

In de gemeenten Boxtel, Horst aan de Maas en Montfoort-Linschoten worden deze week Met je hart-ouderen verrast door lokale vrijwilligers. Het praatje aan de deur – op veilige afstand – maakt het aandachtsmoment compleet.

© Foto: Daisy Renders | Herinneringbewaarster®