Initiatief door heel Nederland

Dagelijks een live ‘Gouwe Ouwe’ via Facebook

De muzikanten van Stichting De Tijdmachine wachten met smart op de dag dat ze weer verpleeghuizen en buurthuizen op de kop kunnen zetten met hun gezellige Gouwe Ouwe optredens. Tot die tijd gaan ze online: elke dag spelen ze tussen 14.00 en 14.45 uur live via deze facebookpagina. Geniet mee!

De eerste sessies waren al live in verschillende verpleeghuizen te zien. De opnames plaatst de stichting, mede voor Facebooklozen, ook op haar website. En iedereen kan meekijken.

“Toen de eerste maatregelen bekendgemaakt werden, beseften wij ons dat we op zoek moesten naar een andere manier om via muziek contact te maken met de ouderen waar we normaal gesproken voor spelen. Zo ontstond het idee om vanuit de huiskamer te gaan spelen via een livestream. Muziek verbindt, ook via een scherm. Zo hopen we even wat plezier en afleiding te bieden”, vertelt Anne Elschot, projectleider bij Stichting De Tijdmachine.

Muzikale tijdreis

Gouwe Ouwe is een ouderwets gezellige middag of avond. Een muzikale tijdreis naar de jaren 60.  Huisband De Tijdmachinisten speelt live de grootste hits; van Elvis Presley tot Wim Sonneveld. Er wordt samen gezongen en gedanst. Daarmee bezoekt de stichting zorginstellingen. Dat kan nu niet.

Doe mee op Facebook

Wil jij met een speciaal liedje een oudere, medewerker in de zorg, in een verpleeghuis of iemand anders een hart onder de riem steken of in het zonnetje zetten? Laat op Facebook.com/stichtingdetijdmachine weten welk liedje jij wilt aanvragen. En kijk om 14 uur natuurlijk mee!

De Tijdmachine

Gouwe Ouwe is niet het enige waarmee stichting De Tijdmachine zich inzet om de kwaliteit van leven van ouderen te verbeteren. De stichting biedt een traject voor persoonsgerichte zorg aan.

Onder begeleiding van reisleiders – getrainde (zorg) medewerkers, activiteitenbegeleiders en vrijwilligers van verpleeghuizen en buurthuizen – reizen bewoners terug naar de jaren 60. Dat doen ze in een ‘tijdmachine’, een huiskamerdecor helemaal ingericht in jaren-60- stijl, inclusief  keuken en dancing met platenspeler. De reisleiders gaan met de ouderen in gesprek over hun leven van vroeger, om vervolgens in te gaan op wat ouderen nu nog willen en kunnen doen. Met de resultaten gaan de instelling en stichting samen aan de slag. Benieuwd naar de ervaringen? Ouderen en professionals vertellen je hier meer.

Meer informatie

De Gouwe Ouwe-optredens zijn op de website van de stichting terug te kijken.

Wil jij een sessies financieel mede mogelijk maken? Doneren kan hier.