Initiatief door heel Nederland

Draag een ander een warm hart toe met ‘de vlam’ van het Oranje Fonds

Doe je mee met de raamstickers van het Oranje Fonds? Met het symbool van ‘warmhartigheid’, een vlam, kunnen mensen verbinding zichtbaar maken.

De raamsticker van de vlam met de bijbehorende inspiratiegids om direct concreet iets voor een ander te doen, is gratis aan te vragen via oranjefonds.nl/niemandalleen.

We leven in een tijd waarin het soms moeilijk is lichtpuntjes te zien. Maar die zijn er, volop. Het is een heel zwaar jaar voor velen, maar het heeft ons ook laten zien hoeveel mensen bereid zijn iets voor een ander te doen. – Sandra Jetten, directeur Oranje Fonds

Met deze vlam kun je aan een ander laten zien dat je diegene een warm hart toedraagt. Dat niemand er alleen voor moet staan in deze samenleving. Deze vlam is een klein gebaar, met aandacht voor een positief collectief gevoel.

Concrete tips

Bij het aanvragen van de raamsticker ontvang je ook een inspiratiegids. Hierin staan meer tips en ideeën om iets voor een ander te doen. Het maakt niet uit hoe je dat kleine gebaar wil laten zien, dat is aan jou.

Gedicht

Sproken word artist Justin Samgar heeft met het symbool van de vlam als uitgangspunt het gedicht ‘Niemand alleen’ geschreven, dat het sentiment duidt.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze actie ga naar oranjefonds.nl/niemandalleen.