Initiatief door heel Nederland

Duizend gezellige zomeractiviteiten

Een uurtje over deze zomer? Op vrijwilligersplatform NLvoorelkaar worden alle activiteiten, klussen en uitjes waarmee je het verschil maakt, verzameld. Zo maak je de zomer een stuk gezelliger voor een ander én jezelf. 

In een uurtje kun je iemands zomer een stuk leuker maken. En die van jezelf! Op NLvoorelkaar vind je een overzicht van alle mensen en activiteiten in jouw buurt waar je deze zomer terecht kunt. Ter inspiratie vijf zomerse ‘do good – feel great’ activiteiten:

  1. IJsje eten/koffie drinken. Ga lekker een ijsje eten of koffie drinken met iemand in jouw buurt die deze zomer wel wat gezelschap kan gebruiken.
  2. Maak een bijzonder Ommetje. Het Ommetje idee ken je vast wel – lekker een half uur of meer naar buiten. Bij het Bijzondere Ommetje, georganiseerd door Stichting Prokkel, ga je een keer (of vaker) samen met iemand met een verstandelijke beperking in jouw buurt een blokje om.
  3. Zomeravonden in een groene tuin. Ga aan de slag in jouw tuin of neem de tuin van iemand uit je buurt onder handen. Een kwalificatie voor het NK tegelwippen, zonnetje op je gezicht en een gezellig praatje met een ander. Win-win.
  4. Help bij een zomerse event. Van letterlijk de bloemetjes buiten zetten tot een tourvierdaagse of een muziekevent, er wordt gelukkig weer van alles georganiseerd deze zomer. Gebruik de kalender op NLvoorelkaar om te kijken wat er te doen is wanneer jij een paar uurtjes over hebt!
  5. Vang de watermonsters. Super leuk voor de jong en oud: vang de ‘watermonsters’ met dit landelijke onderzoek naar de waterkwaliteit van Nederland.

In een uurtje maak je deze zomer het verschil. Minder eenzaamheid, meer impact. Ontdek meer activiteiten, zomerse impact challenges én iedereen die op zoek is naar een maatje of vriendschap op www.nlvoorelkaar.nl!