Initiatief door heel Nederland

Feestdagen-actie: kerstbox

Het Ouderenfonds maakt samen met honderden vrijwilligers én Nederlands cabaretière, zangeres en actrice Karin Bloemen dit jaar duizenden ouderen blij met een kerstbox aan de deur. 

In de box zit alles om kerst thuis zo gezellig mogelijk te maken. Iets leuks, iets lekkers en iets om te delen. Lokale vrijwilligers bezorgen de box en maken een praatje, veelal begeleid door een Kerstman of koor. Met dit persoonlijke en vrolijke contactmoment aan de deur creëren we een waardevolle herinnering.

Ook Karin Bloemen bezorgt kerstboxen.

Ik hoop dat ik een beetje vrolijkheid mag brengen, en mensen mag laten zien dat er aan hen gedacht wordt – Karin Bloemen

Duurzame ontmoeting

Al zeventien jaar organiseert het Nationaal Ouderenfonds kerstdiners voor eenzame ouderen bij Van der Valk restaurants door heel Nederland. Dit jaar vinden deze diners niet plaats. Met de feestelijke kerstbox biedt het Nationaal Ouderenfonds een passend alternatief. Door samen met plaatselijke vrijwilligers de kerstboxen te bezorgen realiseert het Ouderenfonds een duurzame ontmoeting en extra aandacht voor ouderen in deze vaak moeilijke periode.

Het uitdeelmoment wordt op veel plekken aangekleed met een programma, zoals een kerstlunch of muziek.

Bijdragen met een donatie

De kerstboxen-actie kun je met een donatie steunen. Kijk bij het Ouderenfonds op de website