Initiatief in Leiden, Zuid-Holland

Feestdagen-actie: kerstcollege

Op 24 december kun je in de BOP Herenstraat (Herenstraat 61) in Leiden een prachtig kerstcollege volgen gegeven door een studentdocent van Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan. De titel van dit college is ‘Kerst in de kunst’.

Ons kerstverhaal begint wanneer Maria de boodschap krijgt dat ze zwanger is van het kindje Jezus. Hoe schilder je zo’n bijzondere gebeurtenis? Tegenwoordig zijn er ook veel mensen bij wie kerst andere associaties oproept. Misschien denk je wel aan kerstliedjes en kerstfilms waarin sneeuw veelvuldig voorkomt. Sneeuw- en winterlandschappen komen in de kunst ook vaak voor. Schilderijen met deze winterse landschappen kunnen in dit college dan ook niet ontbreken. Tot slot kijken we naar licht: licht speelt niet alleen in de kerstperiode een grote rol, maar licht in de kunst is een van de grootste thema’s binnen de kunstgeschiedenis. We sluiten het kerstcollege af met een kop warme chocomel en een lekkere kerstverrassing.

Ben je er ook bij? Je kunt je aanmelden via deze link. Je kunt natuurlijk ook even langslopen op de dag zelf, maar vol is vol!

Dit college vindt plaats van 11:00 tot 12:30 uur en is toegankelijk voor alle geïnteresseerden.

Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan organiseert colleges voor ouderen, gegeven door studenten. Zo ontmoeten generaties elkaar!

Meer colleges door het hele land en online

Die vind je op de website van Oud Geleerd Jong Gedaan. Voor de meeste colleges wordt een financiële bijdrage gevraagd.

Voor studenten: zelf colleges geven

Zet je in en ga zelf colleges geven aan senioren. Lees meer