Initiatief door heel Nederland

Feestdagen-actie: stuur een kaartje

Stuur jij ook een kaartje aan een oudere? In elke straat in Nederland woont wel een oudere die zich eenzaam voelt. De tijd rondom kerst is voor veel van hen een extra moeilijke periode. Daarom organiseert het Nationaal Ouderenfonds samen met PostNL en Kidsweek De Grote Kerstkaartenactie. Of doe gewoon een kaartje in de bus bij iemand in de straat!

Het Ouderenfonds nodigt iedereen uit om een kerstkaart te schrijven voor een oudere in de eigen wijk of een onbekende. Verzin een mooie kerstwens, vertel wat je favoriete kerstfilm is of maak een kersttekening.

Het is een heel fijn gevoel om een kaartje te krijgen. Zo voel je dat je er toch bij hoort en dat je niet vergeten bent.

Plak een postzegel of decemberzegel en stuur ze uiterlijk 15 december naar: Het Nationaal Ouderenfonds, Postbus 115, 3800 AC Amersfoort. Het Ouderenfonds zorgt er dan samen met vrijwilligers en PostNL voor dat deze voor de kerst terechtkomen bij woonzorgcentra in heel Nederland, zodat de mensen die daar wonen ook een vrolijke verrassing in hun brievenbus vinden.

Ga naar informatie over de actie bij het Ouderenfonds

  • Wil je later een kaartje sturen? Bezorg de kaart bij de oudere in je wijk!

Scholen doen ook mee

Scholen ontvangen een bericht via Kidsweek om zich aan te melden voor een lespakket inclusief een set gratis kaarten en zich zo in te zetten voor deze actie.