Initiatief door heel Nederland

Feestdagen-actie: kerst bij het Leger des Heils

Kerst is een tijd van samen zijn en naar elkaar omzien. Ook dit jaar kun je bij het Leger des Heils weer terecht voor veel activiteiten. Bijvoorbeeld een kerstdiner of een kerstnachtdienst. Maar ook gewoon een gezellig kopje koffie.

Hier vind je een overzicht van de activiteiten

Warme Kamers

Daarnaast heeft het Leger des Heils ‘warme kamers’ geopend. 130 buurthuiskamers zijn langer open en zijn een warme plek voor mensen die ervoor (moeten) kiezen thuis de verwarming uit te houden. Bijvoorbeeld vanwege een smalle beurs. Ook roept het Leger des Heils andere organisaties, het bedrijfsleven, scholen, kerken op hun locatie open te stellen. Veel bibliotheken doen mee. Inmiddels zijn er ruim 1000 warme kamers verdeeld over Nederland.  Naast het bieden van een warme plek hoopt het Leger des Heils hiermee ook verdere vereenzaming tegen te gaan.

Wat kun jij doen? 

We zijn op zoek naar partijen die ook net als ons een warme kamer willen openstellen. Een plek waar mensen overdag terecht kunnen voor een kop koffie, warmte en ontmoeting of een (huis)werkplek. Daarnaast zoeken we ook vrijwilligers die mee willen helpen in de warme kamers. Voor meer informatie: www.warmekamers.nl