Initiatief in Zoetermeer, Zuid-Holland

Kerstbal Wensenactie

Inwoners kunnen bij diverse winkels en instellingen in Zoetermeer een kerstbal kopen voor 5 euro per stuk en een wens uitbrengen voor een ander ouder medemens.  

De kerstballen hebben een A6 kaartje waarop je de wens en de contactgegevens van de ontvanger kwijt kan. De kerstbal is voor jezelf en het wensenkaartje lever je in bij de ‘magische’ kerstboom in de Passage van het Stadshart. Dit kan vanaf 7 december t/m 24 december.

Vanuit deze locatie zullen de wensen door de stichting Samen vieren wij kerst zoveel mogelijk vervuld gaan worden. 

Een hart onder de riem

De wensenactie heeft tot doel Zoetermeerders samen te brengen, iets te betekenen voor de oudere medemens en eenzaamheid tegen te gaan of te voorkomen. Iemand bedanken, een hart onder de riem steken of iets schenken wat hard nodig is.

Magisch Zoetermeer

De wensenactie is onderdeel van Magisch Zoetermeer, dat van 7 t/m 30 december 2019 plaatsvindt op de markt in Zoetermeer. Magisch Zoetermeer is een event waar het verleden met het hedendaagse samensmelt, waar de hang naar betovering van weleer overheerst. Doel is om op verschillende manieren iedereen een hele fijne kerst te bezorgen en Zoetermeerders met elkaar te verbinden.

Organisator is de ondernemer Mark Merckens. Op Streekbladzoetermeer.nl vertelt hij hoe hij een paar jaar geleden geconfronteerd werd met eenzaamheid toen hij als vrijwilliger mensen naar een diner reed. “Ik had een meneer in de auto die op de terugreis vroeg of ik een keer bij hem langs wilde komen. Hij zag namelijk zo weinig mensen.” Dat raakte hem. Daarom zet Merckens nu voor de tweede keer Magisch Zoetermeer op touw waarbij ouderen even uit hun isolement worden getrokken. Dit door een lunch, bioscoopbezoek of een winkelmiddag. Wie er niet uit wil, krijgt bezoek van een vrijwilliger.

Meer informatie

Bron: Magisch Zoetermeer