Initiatief door heel Nederland

Kerstdiners bij eredivisieclubs

Stoofpeertjes bij ADO, een ossenhaasje in de Kuip? Honderden ouderen vieren dit jaar kerst bij een eredivisieclub. Het KPN Mooiste Contact Fonds nodigt in samenwerking met diverse stichtingen en verzorgingstehuizen mensen uit voor een onvergetelijk kerstdiner.

Het eerste kerstdiner was 25 november in het stadion van Fortuna Sittard. De laatste in de reeks is in de Johan Cruijff Arena op dinsdag 17 december.

De kerstdiners worden mogelijk gemaakt door 850 KPN-collega’s die zich als vrijwilliger inzetten. Ze schuiven aan voor een praatje of hijsen zich in kerstmanpak. Het KPN Mooiste Contact Fonds is een initiatief van KPN, hoofdsponsor van de eredivisie.

Met de spelersbus

Bij 17 eredivisieclubs organiseert het fonds een kerstdiner in aanwezigheid van een clubicoon en vermaak is er met een optreden of quiz. De genodigden zijn onder andere bewoners van verzorgingstehuizen uit de regio, die veelal met de spelersbus worden opgehaald voor dit bijzondere kerstuitje.

Mooiste Contact Fonds

Mark Versteegen, directeur van het KPN Mooiste Contact Fonds: “Met de kerstdagen voor de deur is het belangrijk je te realiseren dat het niet voor iedereen vanzelfsprekend is om kerst te vieren met geliefden en een gezellig, lekker diner. Daarom organiseert het KPN Mooiste Contact Fonds door het hele land deze kerstdiners bij eredivisieclubs en nodigen we mensen in kwetsbare situaties in de regio uit om samen met ons kerst te komen vieren.”

Meer informatie

Lees meer over het KPN Mooiste Contact Fonds. Het KPN Mooiste Contact Fonds is deelnemer aan de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid.