Initiatief in Almere, Flevoland

Samen het Forever Young Festival beleven

Forever Young Festival in Almere is een festival speciaal voor 65-plussers. Alle activiteiten zijn erop gericht om 10.000 senioren de dag van hun leven te geven.

Woensdag 21 augustus 2019 is de derde editie van het jaarlijks terugkerende festival op de Esplanade in het centrum van Almere.

Live optredens en theater

Het festival is een dag vol met muziek, theater, workshops, spel en beleving. Het Forever Young Festival heeft een divers programma met bekende artiesten zoals Willeke Alberti, (Not) The Rolling Stones, Ernst Daniel Smit en La Familia. Er is ludiek straattheater, een reuzenrad, sfeervolle aankleding, een spiegeltent en een nostalgische kermis. Yvette Meeder van het festival: ‘Je bent er echt even een dagje uit om te genieten van muziek en entertainment.’

Zonder zorgen

Dat moet het een dag maken zonder zorg én zonder zorgen. Een dag waarop bezoekers de hele dag worden herinnerd waarom het leven leuk is en dat er ondanks beperkingen toch een heleboel mogelijk is. En… vooral ook dat men nooit alleen is. ‘Want je ontmoet nieuwe mensen of ziet oude bekenden weer terug. Door samen deze dag te beleven voel je je verbonden met elkaar’, aldus Yvette.

65+

Forever Young Festival is toegankelijk voor senioren van 65 jaar of ouder. Bijna alles is overdekt en biedt ruim plaats voor mensen met een beperking. Het terrein is rollator- en rolstoelvriendelijk. Per senior mag een mantelzorger of familielid mee voor de begeleiding.

Voor ruim 3000 kwetsbare ouderen is het festival gratis toegankelijk. De andere 7000 kaartjes zijn te koop via de website. Entree is 12,50 euro.

Meer informatie

Meer info over het festival en de toegangskaarten vind je op foreveryoungfestival.nl