Baarn

Baarnse coalitie start digitaal

Een talkshow in Theater de Speeldoos, maar deelnemers en publiek thuis. Zo werd – noodgedwongen – in Baarn de lokale coalitie Eén tegen eenzaamheid op 27 mei 2020 gestart. Omdat het voor anderen die een coalitie vormen, interessant kan zijn om te volgen, was er een livestream. Daar maakten 385 mensen gebruik van.

Sinds februari 2020 zijn Krista Peeters en Marloes Luijken als projectleiders Eén tegen eenzaamheid in Baarn actief. Ze werken onder meer aan het vormen van een brede lokale coalitie tegen eenzaamheid. Een tekenmoment voor organisaties en ondernemers was ook gepland: 16 april, in Theater de Speeldoos. Helaas kon het avondvullende programma vanwege de maatregelen tegen het coronavirus niet doorgaan.

Daarom bedachten ze een ‘Digitale Coalitie Eenzaamheid’.

“Juist nu moet er doorgepakt worden. Dus niet afwachten maar iets doen! Een inspirerende interactieve avond waar wij ervaringen delen, ideeën uitwisselen en met gerichte acties. En natuurlijk op interactieve wijze de digitale coalitie vormen.”

Meekijken op livestream

Een livestream die door geïnteresseerden te bekijken is, een talkshowachtige setting in Theater de Speeldoos Baarn met Kevin van den Berg als presentator, mooie vlogs en interviews met Baarnse ondernemers en professionals, wethouder André van Roshum én aan tafel Ali B, die als aanjager van de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid komt vertellen over het landelijke actieprogramma. Alle genodigden voor de coalitie deden mee via Zoom. Zij werden  geprojecteerd op de muur en met hen werden ook live gesprekken gevoerd.

Vragen?

Als je als gemeente of lokale coalitie ook een startconferentie of netwerkbijenkomst in deze vorm wilt organiseren,  komt het draaiboek en andere informatie hier beschikbaar. Je kunt ook je adviseur benaderen of mailen naar bestrijdeneenzaamheid@minvws.nl.