12 januari 2021

Sta sterk met jouw communicatiecampagne

Je wilt iets doen aan eenzaamheid in jouw gemeente, tot wie richt je je dan? En wat is eigenlijk de kern van je boodschap? Je hebt een project voor ogen om eenzaamheid tegen te gaan, hoe spreek je je doelgroep aan? Het zijn vragen die de meesten van ons herkennen.

Op dinsdag 12 januari geeft Alet Klarenbeek in het kader van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid online de workshop Strategie en concept in een notendop. Ze gaat – samen met jou als deelnemer – aan de slag met een aantal herkenbare cases uit de wereld van eenzaamheid. Al doende leer je hoe je haarscherp je eigen doelstelling formuleert en hoe je deze naar een creatief idee vertaalt.

Interactieve workshop

De workshop is interactief, je werkt in kleine groepjes aan praktische vraagstukken. Na afloop ken je de stappen om je doelstelling en doelgroep helder te krijgen en heb je inspiratie gekregen voor creatieve concepten, die ruimte bieden voor lokale samenwerking.

Case inbrengen

Wil je jouw campagne vraagstuk rond eenzaamheid inbrengen als case? Dat kan. Stuur voor donderdag 7 januari een mail met jouw vraagstelling en achtergrondinformatie naar info@aletklarenbeek.nl. Als de keuze op jouw inzending valt, neemt Alet vooraf contact met je op.

Professionals

De workshop is bedoeld voor professionals, die effectieve communicatiecampagnes willen samenstellen rond het thema eenzaamheid. Denk aan gemeentelijke overheid en /of maatschappelijke, culturele en sportinitiatieven.

Praktische informatie

  • De workshop vindt online plaats op dinsdag 12 januari van 9.00 – 11.00 uur.
  • Er is een maximum aantal deelnemers, dus schrijf je hier bijtijds in.
  • Voorafgaand ontvang je een deelnemerslink en achtergrondinformatie.
  • Voor een download van deze uitnodiging, bijvoorbeeld om door te sturen: klik hier (pdf)..

De workshop is een vervolg op het webinar Toegankelijke communicatie en eenzaamheid. Heb je dat gemist? Je kan het hier terugkijken.

Alvast voor je agenda

Alet Klarenbeek geeft in 2021 meer workshops rond het thema communicatie & eenzaamheid. Meld je nu alvast aan:

  • Corona en nu? op donderdag 4 februari van 9.00 – 11.00 uur – aanmelden.
  • Lokale campagnes op donderdag 4 maart van 9.00 – 11.00 uur – aanmelden.

Toolkit: Campagne en communicatie

Op deze website vind je ook een toolkit Campagne en communicatie.