Landelijk, hele week

‘Eenzaamheidslijn’ door de Luisterlijn en Incluzio

De Luisterlijn en Incluzio openen speciale ‘Eenzaamheidslijn’ in de Week tegen Eenzaamheid.

Iedereen die zich eenzaam voelt en behoefte heeft aan een praatje of een goed gesprek kan van 1 tot en met 8 oktober bellen met het speciale nummer 085 – 007 77 70.

Luisterend oor

De Luisterlijn biedt het hele jaar door een luisterend oor en is er voor iedereen die behoefte heeft aan een anoniem gesprek. Eenzaamheid komt daarbij terug in één op de drie gesprekken.

Eenzaamheidslijn

Achter de telefoon zitten dit keer niet alleen de vrijwilligers van de Luisterlijn maar ook medewerkers van Incluzio. Een organisatie die lokaal actief is in o.a. wijkteams, huizen van de wijk en huishoudelijke hulp.

Peter de Visser, algemeen directeur van Incluzio en zorgmanager van het jaar: “Onze medewerkers komen elke dag bij mensen thuis of spreken hen in de buurt. Eenzaamheid, isolement, het gevoel er niet toe te doen is iets wat we regelmatig tegenkomen bij jong en oud. In de buurten waar wij actief zijn werken we er al hard aan om met de buurt hier iets aan te doen. We willen ook landelijk het verschil maken op dit belangrijke onderwerp.”

“Onze medewerkers weten als geen ander hoe belangrijk een praatje is. Daarom zet een deel van hen zich deze week belangeloos in door de telefoonlijn te bemannen en een praatje te maken met mensen die dat nodig hebben.”

Over de ‘Eenzaamheidslijn’

De ‘Eenzaamheidslijn’ is van 1 tot en met 8 oktober dagelijks geopend van 13.30 uur tot en met 21.30 uur. Iedereen die behoefte heeft aan een praatje of een goed gesprek kan bellen naar 085 – 007 77 70. De Luisterlijn is 24 uur per dag, 365 dagen per jaar bereikbaar via telefoonnummer 0900-0767.