Informatie en materialen voor organisatoren

Op deze pagina vind je informatie en materialen voor het organiseren van een activiteit in de Week tegen Eenzaamheid.

Vooraf: geweldig dat je meedoet aan de Week tegen Eenzaamheid. De Week tegen Eenzaamheid bestaat uit de honderden activiteiten in het land die mensen de mogelijkheid bieden nieuwe sociale contacten te leggen of contacten te verduurzamen. Gezamenlijk doen we er alles aan eenzaamheid te verminderen en voorkomen!

Hoe doe je mee aan de Week tegen Eenzaamheid?

Heb je bezoekers, cliënten of klanten die baat kunnen hebben bij ontmoeting en het leggen van nieuwe contacten? Dan kun je aansluiten bij de Week tegen Eenzaamheid.

  • Door een speciale activiteit te organiseren of een reguliere activiteit in het kader van de Week tegen Eenzaamheid te plaatsen onder het motto ‘Kom erbij!’.
  • Door vanuit je eigen core business voor klanten of bezoekers een activiteit of dienst te ontwikkelen die helpt eenzaamheid te verminderen of voorkomen.

Je werkt niet direct met deze menen maar wilt wel iets doen? Werk samen met een maatschappelijke organisatie en ondersteun deze in natura, financieel of met raad en daad!

Kom erbij-pakket

placemat week tegen eenzaamheidVoor jouw activiteit(en) wordt jaarlijks een (gratis)  ‘Kom erbij-pakket’ met aankledings- en informatiemiddelen beschikbaar gesteld: placemats, ansichtkaarten, badges, poster. Je kunt deze kosteloos bestellen. De producten zijn in een herkenbare Week tegen Eenzaamheid-stijl.

Zodra meer bekend is over het Kom erbij-pakket, lees je het hier.

Maak je eigen uitnodiging

Een poster of social beeld is hiermee snel gemaakt. We hebben drie varianten met verschillend beeld. voorbeeld poster week tegen eenzaamhid

Handleiding: sla de gewenste poster op op je computer. Bewerk de tekst. Sla de bewerkte poster op. Daarna exporteer je de bewerkte poster als pdf (bijvoorbeeld om te printen) of jpg (bijvoorbeeld voor gebruik op social media). Na het exporteren is het niet meer mogelijk de tekst te bewerken.

NB: voor het gebruik van de invulbare pdf’s kan bijvoorbeeld het programma Adobe Acrobat Reader gebruikt worden. Je downloadt het (gratis) hier.

Gebruik het logo

logo week tegen eenzaamheidLogo-set (zip-bestand) met verschillende bestandsformaten voor online en print gebruik.

Kom erbij Festival

Tip: samenwerken loont! In steeds meer plaatsen vinden organisaties en bedrijven elkaar om samen te werken tegen eenzaamheid. Structureel in een lokale coalitie of speciaal voor de Week tegen Eenzaamheid. Zij bundelen activiteiten tot een weekprogramma of zogenaamd Kom erbij Festival. Op deze manier kunnen bezoekers worden verwezen naar elkaars activiteiten en het is handig voor de lokale promotie.

Kom erbij met kunst en cultuur

kom erbij brochure kunstVorig jaar werkten tien Centra voor de Kunsten samen met maatschappelijke organisaties. Samen ontdekten zij wat culturele en kunstzinnige activiteiten kunnen betekenen voor de verbinding tussen mensen. De ervaringen zijn door LKCA, Coalitie Erbij en Cultuurconnectie gebundeld in een handreiking die informatie biedt om concreet aan de slag te gaan met culturele activiteiten in het sociaal domein.

Download de handreiking

Kom erbij & schuif aan: organiseer een eettafel

Samen eten verbindt. Organiseer een etentje met minimaal één plek vrij voor een iemand die wat gezelschap kan gebruiken. Een tante die niet zo onder de mensen komt, een buurman die sinds kort weduwnaar is of een kennis die op zoek is naar meer sociale contacten, of een onbekende.

Lees verder