Maarssenbroek, hele week

Kom Erbij Festival

Voor de 5e keer is er een mooi Kom Erbij Festival geprogrammeerd in Maarssenbroek. Het Kom Erbij Festival wil op een positieve manier aandacht geven aan het onderwerp d.m.v. het gesprek, de ontmoeting en het samenkomen.

Met het Kom Erbij Festival wil de kerngroep van ‘Kom Erbij Maarssenbroek’ de vele activiteiten die er door inwoners, voor inwoners georganiseerd worden, extra onder de aandacht brengen en stil staan bij eenzaamheid.

Ervaringsdeskundigen

De kerngroep Kom Erbij Maarssenbroek zet zich op allerlei manieren in om het onderwerp bespreekbaar te maken. Tonnie organiseert op 28 september de Cursusmarkt in de Valkenier waar veel creatiefs te beleven valt. Zijn er talloze wijkcommissies en bewonersgroepen die een burendag organiseren. Zo gaan Vera en Miranda, beiden ervaringsdeskundigen, met inwoners in gesprek. Ook is er een lezing over eenzaamheid en gezondheid. En gaat de kerngroep actief eropaf door het bezoeken van koffiecorners bij supermarkten.

OSM Voetbal

Kom Erbij Festival focust zich niet alleen op ouderen. Juist bij de hedendaagse jeugd en jong volwassenen blijkt eenzaamheid helaas veel voor te komen. Vandaar dat OSM voetbal en Jeugdpunt SV ook op het programma staan. In samenwerking met onder meer het Jeugdpunt-en Sportpunt Stichtse Vecht houdt MRs Unlimited 5 interactieve bijeenkomsten met speciale aandacht voor jongeren.

POWER

Voor de groep 50-ers organiseert het Gilde een vijftal positieve en zingevende bijeenkomsten: POWER geheten. En sponsort AH een lunch in de Willem van Hoornhof, waarvoor je je kunt aanmelden via de balie bij AH.

Zie ook

Download hier het volledige programma (pdf)