Deventer, 5 oktober

Opa- en omadag in Deventer

5 oktober is Grootouderdag. Op Grootouderdag worden opa’s en oma’s extra in het zonnetje gezet. In Deventer organiseert de bibliotheek workshops en voorstellingen, waaronder een concert van pianiste Miura Mari.

Verschillende Nederlandse steden en provincies nemen deel aan Grootouderdag in de Week tegen Eenzaamheid met activiteiten voor jong en oud. Zo wordt in de regio Apeldoorn Grootouderdag gevierd in verschillende zorgcentra. In Dordrecht zijn er bloemenworkshops in de stad.

Grootouderdag

Sinds 2014 organiseert de Felini Foundation Grootouderdag in Nederland. Het is op de eerste zondag van oktober.

‘Die contacten tussen kleinkinderen en grootouders zijn – naast heel plezierig – ook preventief tegen eenzaamheid’, zegt Charles Lansdorp van het comité Grootouderdag en de Felini Foundation. ‘Als je 55 bent, ben je meestal nog wel fit. Ben je 90, dan meestal niet meer. In die tussentijd moet je zorgen dat je een goed netwerk opbouwt. Ook met je kleinkinderen. Of, als je die niet hebt, met de jongere generatie. Tegen de jongere generatie zou ik willen zeggen: neem contact op met ouderen. Sta er voor open. Het brengt iedereen zoveel.’

Zie ook

Artikel -> Grootouderdag op eerste zondag van oktober