Zeist, 3 oktober

Symposium eenzaamheid

De gemeente Zeist wil samen met inwoners, organisaties en ondernemers eenzaamheid tegengaan. De Week tegen Eenzaamheid vormt hiervoor het startschot.

In het kader van de Week tegen Eenzaamheid vinden er een aantal activiteiten en een symposium voor professionals plaats.

3 oktober: Symposium

De gemeente Zeist organiseert samen met pensioenuitvoerder PGGM een symposium over eenzaamheid. Het symposium vormt de aftrap van een brede aanpak tegen eenzaamheid. Het symposium is bedoeld voor professionals, beleidsmakers, raadsleden, bestuurders, organisaties en ondernemers. Tijdens het symposium krijgen zij de laatste wetenschappelijke inzichten aangereikt voor een aanpak tegen eenzaamheid. Ook is er gelegenheid om ideeën met collega’s uit te wisselen. Sprekers zijn o.a.:

  • dr. Carolien van den Brink van het RIVM,
  • prof. dr. Anja Machielse, bijzonder hoogleraar Empowerment van kwetsbare ouderen aan de Universiteit voor Humanistiek,
  • dr. Marlies Maes van de KU Leuven (eenzaamheid onder jongeren) en
  • Jan Smelik M.D., medeoprichter van Austerlitz Zorgt en oprichter en algemeen coördinator van Nederland Zorgt Voor Elkaar.

Lees ook het Manifest Zeist tegen eenzaamheid

En verder

Samen Soepen

Op dinsdag 1 oktober van 12.30 tot 13.30 uur kun je in diverse wijkinloophuizen gratis van een lekkere, zelfgemaakte soepmaaltijd genieten, onder de noemer ‘Samen Soepen’. Schuif aan en leer je buurtgenoten kennen. Iedereen is welkom.

Filmvertoning Fennameen en gesprek met huisarts Brenda Ott

Op dinsdag 8 oktober wordt Fennameen vertoond, een film van Babette Bürgi. Fenna is 86 jaar oud en blind. Ondanks haar handicap is zij heel ondernemend en heeft ze een inspirerende levenslust. Fenna is een toonbeeld van positiviteit, gezonde veerkracht en eigenheid. De film volgt Fenna 1 week in haar leven.

Na de film vindt een gesprek plaats onder begeleiding van filmmaker Babette Bürgi en huisarts Brenda Ott.

Samen naar FC Utrecht

In het verlengde van de Week tegen Eenzaamheid biedt FC Utrecht 50 gratis kaarten aan voor de wedstrijd tegen Fortuna Sittard op zondag 3 november om 14.30 uur. Het is de bedoeling dat je in je eigen omgeving kijkt wie er wat aandacht kan gebruiken. Samen met hem of haar kun je dan naar de wedstrijd. Er wordt gezamenlijk naar de wedstrijd gereisd.

Zie ook

Informatie over de Week tegen Eenzaamheid in Zeist