Rotterdam, 30 september

Viering lustrum Coalitie Erbij Rotterdam

Coalitie Erbij Rotterdam is jarig: 5 jaar. Jaren waarin de Coalitie is gegroeid van vijf initiatiefnemers naar een netwerk van 80 partnerorganisaties. Allemaal organisaties die werk maken van sociale betrokkenheid en verbinding tussen Rotterdammers. Zo wordt eenzaamheid en sociaal isolement gezamenlijk aangepakt.

Dat wordt in stijl gevierd: ‘Met elkaar en voor Rotterdam’. Het lustrum staat in het teken van het doorbreken van het taboe op eenzaamheid. Taboe doorbreken vraagt om een stem, een stem die de coalitie kan laten horen. Door aandacht te schenken aan elkaar en aan het thema eenzaamheid.

Aan alle partnerorganisaties is gevraagd een bijdrage te leveren: een cadeau voor de stad om het taboe op eenzaamheid te doorbreken en/of om Rotterdammers met elkaar te verbinden. Organisaties kunnen dat op heel eigen wijze invullen: een lezing, een diner, een ludieke actie, iets heel speciaals voor mensen uit de achterban.

Voorafgaand aan de week tegen de eenzaamheid, op maandag 30 september, neemt wethouder Sven de Langen deze cadeaus, symbolisch, in ontvangst tijdens de partnerlustrumlunch.

Zie ook

coalitieerbijrotterdam.nl