Door heel het land

3 oktober

Een greep uit de activiteiten van 3 oktober.

 

Hey mooi mens! Boom van verbinding

Amsterdam – Kunstenaar Fleur Spolidor staat deze zaterdag bij De Hallen met een grote boom. Een boom waar jij een briefje met een hartverwarmende boodschap kan achterlaten voor een ander. Het leuke is dat jij uit diezelfde boom ook een briefje mag plukken. Zo wordt de boom een plek van uitwisseling en verbinding.

Hey mooi mens organiseert op zaterdag 3 oktober van 14.00 tot 16.00 ook een verbindende workshop fotografie. Bekijk deze en andere activiteiten in Amsterdam-West op de website.

Sunshine Soldiers in Nationaal Militair Museum

Soest – Bibliotheek Idea organiseert samen met het Nationaal Militair Museum een bijzondere voorstelling voor 55+-ers in het Nationaal Militair Museum. In deze voorstelling is er aandacht voor de verhalen van mensen in de tijd van de Tweede Wereldoorlog. De Sunshine Soldiers vertellen in liedjes wat zij allemaal meemaken in de Tweede Wereldoorlog.

Bekijk de website van Bibliotheek Idea voor meer informatie.

Fiets-/scootmobieltocht “Samen tegen Eenzaamheid”

Katwijk – Katwijk organiseert een fiets-/scootmobieltocht door Rijnsburg, Valkenburg (inclusief pontje) waaraan iedereen mee kan doen. Amateurfotografen van verschillende leeftijden uit gemeente Katwijk hebben een gezicht aan eenzaamheid gegeven vanuit het perspectief dat eenzaamheid iets van ons allemaal is. Deze fototentoonstelling zal op verscheidene locaties binnen te zien zijn.

Meer weten? Kijk op www.doemeeinkatwijk.nl of op Kattuk.nl voor de fototentoonstelling.

Sharing Stories

Stichtse Vecht – Hou je van verhalen vertellen en delen met anderen en ben je 75+? Dan kun je meedoen met het spel Sharing Stories, om anderen te ontmoeten in kleine groepjes van 4 personen. Het spel wordt geleid door vrijwilligers en kan in alle dorpen/kernen gespeeld worden. Door de verdiepende vragen leer je elkaar beter kennen, het spel wordt 3x gespeeld.

Meer informatie m.boot@welzijnsv.nl of 0346-290710

Tentoonstelling A-Lonely Show en Workshop ‘About You’

Amsterdam – Initiatiefnemers van A-Lonely Show Ka-Tjun Hau en Nanine van Smoorenburg grijpen de Week tegen Eenzaamheid aan om door middel van kunst eenzaamheid te agenderen, te bespreken en mensen (meer) bewust te maken van het gevoel van niet verbonden zijn. Op zaterdag vindt de Performance Workshop ‘About You’ door Dimitri van den Wittenboer plaats. In de workshop ‘About You’ worden deelnemers uitgedaagd om met behulp van performative interactions beter naar publieke ruimtes en ‘de ander’ te kijken.

Bekijk het hele programma voor dit evenement op de Facebookpagina van A-Lonely Show.

Ritje in de Riksja

Delft – Tussen 10.00 – 16.00 uur kun je in Delft een ritje in een riksja maken. Je wordt opgehaald op een plek in Delft die jij zelf mag bepalen en wordt daar ook weer afgezet. De rit duurt ongeveer een uur. Let op: vanwege corona kan alleen een tweede passagier mee, als die tot hetzelfde huishouden behoort, of als jij en de tweede passagier mondkapjes dragen. Aanmelden kan via: delfland@fietsenallejaren.nl. Vermeld daarbij jouw naam en eventueel die van de tweede passagier, de plaats en het tijdstip van ophalen en het telefoonnummer en e-mailadres.

Kennismakingswandeling‚ Natuurlijk Swalmen

Swalmen – Maatje van Maatjes in Limburg Jort Smeets, partner Eigen-Wijs in Zorg en Jongeren Maatjes in Limburg organiseren een kennismakings-wandeling door Swalmen.

Bekijk alle activiteiten van Maatjes in Limburg op de website.

OpenJeHart / Workshop Vrienden Maken

Dronten – De Coalitie tegen Eenzaamheid Dronten organiseert tal van activiteiten in de Week tegen Eenzaamheid. Deze zaterdag 3 oktober vindt de workshop Vrienden Maken plaats in Leisure World.

De activiteiten van coalitiepartners ZamenEen zijn gratis toegankelijk. Bel voor informatie en opgave naar: 088-2802802. Of bekijk het ZamenEen Journaal (pdf).

Maatjesprogramma

Boxmeer – Ouderen en jongeren gaan met Typisch Boxmeer in gesprek over hun woonplaats. Club Goud koppelt voor een nieuw maatjesproject acht jonge Boxmerenaren aan evenzoveel ouderen uit woonlocaties Celesta en Musette van Mooiland. De maatjes duiken vanaf eind september samen in de cultuur en geschiedenis van Boxmeer, met onderwerpen als carnaval, de joekskapel en Daags na de Tour. Voor ouderen is het bijzonder om in contact te komen met de jongere generatie, en voor de twintigers en dertigers is het juist interessant om de verhalen van vroeger te horen.

Bezoek de website van Club Goud voor meer informatie.

Ikgroenhet-plantdag

Ubach – Vanwege de aangescherpte Corona-regels vindt de ikgroenhet-plantdag plaats in aangepaste vorm. De 68 bewoners bleven thuis en de ikgroenhet-mensen zijn ingedeeld in mini-teams die met eigen vervoer naar de tuinen gaan. Om daar met de tuinbezitters de eigen voortuin of eigen geveltuin aan te planten.

Bekijk www.ikgroenhet.nl voor meer informatie.

Ontmoetingswandeling bij Buitencentrum Drents-Friese Wold

Appelscha – Op zaterdag 3 oktober organiseert Buitencentrum Drents-Friese Wold een ontmoetingswandeling in het bos. Samen met een gids van Staatsbosbeheer wandel je door het prachtige Nationaal Park Drents-Friese Wold. Naast genieten van de natuur staat deze wandeling in het teken van het opdoen van nieuwe sociale contacten, en bestaande contacten versterken en kom je in contact met andere deelnemers.
Voor veel mensen is er een drempel om alleen op pad te gaan door de natuur. Zij missen een maatje die gezellig mee gaat. Dit terwijl een wandeling in de natuur juist een goede manier is om ontspannen nieuwe mensen te ontmoeten. De verwondering voor natuur werkt verbindend, zeker bij mensen die in ieder geval al twee dingen gemeen hebben: ze houden van wandelen en van de natuur.

Voor meer informatie, overige activiteiten én aanmelding kun je kijken op www.staatsbosbeheer.nl/drentsfriesewold

Ontmoetingsochtend

Arnhem – De gemeente Arnhem organiseert in de Week tegen Eenzaamheid verschillende ontmoetingsochtenden en wandelingen voor ouderen. Zo zijn er op vier plekken in de stad zijn er in deze week lunches georganiseerd waar Arnhemmers met elkaar in gesprek gaan over dit thema. Welzijnswethouder Martien Louwers schuift ook aan.

Voor meer informatie en aanmelding, kijk op arnhem.nieuws.nl.

Kom erbij en ontmoet, lunch en bingo mee

Gorinchem – Een lunch en ontmoeting in dorpshuis de Elzenhof met afsluitende een bingo. In de gemeente Gorinchem is een uitgebreid Week-programma.