Door heel het land

4 oktober

Een greep uit de activiteiten van 4 oktober.

 

Dierendagfeest voor 55+

Amsterdam – Op 4 oktober is het Dierendag én Nationale Ouderendag. Stichting OOPOEH viert dit graag met u én uw oppashond. Loretta Schrijver zal op feestelijke wijze nieuwe boekje ‘Dierbare Vrienden’ uitreiken aan de aanwezige viervoeters. Een muzikaal optreden wordt verzorgd door Loek Halverstad en er is een wandelend buffet voor alle honden én voor de andere aanwezigen.

Voor meer informatie, bekijk de website.

Groepsgesprekken via Zoom met 1330

Online – Waarom is het werk van Rembrandt zo moeilijk te vervalsen? Word je tegenwoordig van andere dingen gelukkiger dan vroeger? Als je het tijd vindt voor een goed gesprek, ben je vandaag welkom op Zoom voor een groepsgesprek met de 1330 (‘dertienhonderddertig’) methode. De gesprekken zijn toegankelijk voor alle generaties, meningen en ervaringen. Het belooft een middag vol inhoud, inspiratie en nieuwe inzichten te worden.

Bekijk hier de flyer (pdf). Wil je meer informatie over 1330, bekijk dan de website www.1330.nl of de Facebookpagina met hun activiteiten.

Djembé Workshop

Nissewaard – In bibliotheek de Boekenberg wordt ‘Samen op Zondag’ georganiseerd. Speciaal voor 50-plussers is er een lunch en djembé workshop.

Aanmelden kan via de balie van Boekenberg of online www.bibliotheekdeboekenberg.nl. Maar bekijk ook vooral de andere activiteiten in Nissewaard op hun Facebookpagina.

Bordspelmiddag in de Bibliotheek Rijn en Venen

Alphen aan den Rijn – Van 13.00 tot 16.00 uur wordt er in de Bibliotheek Rijn en Venen een bordspelmiddag georganiseerd. Wil je eens een bordspel spelen met vrienden of onbekenden en nieuwe spellen leren kennen? Doe dan mee!

Bekijk alle activiteiten in de gemeente Alphen aan de Rijn in de folder (pdf).

Seniorensoos Rendez Vous

Oestgeest – Het Netwerk Samen tegen Eenzaamheid Oegstgeest organiseert in de Week tegen Eenzaamheid allerlei activiteiten. Op 4 oktober organiseert het netwerk een inloop-seniorensoos in het dorpscentrum met als thema Beestenboel. Een gezellige middag vol met muziek, spel en dierlijk lekkere versnaperingen.

Zie ook de andere activiteiten (pdf) in Oegstgeest.

Voorlichtingsmiddag “je bent niet alleen”

Dordrecht – Speciaal voor Antilliaanse ouderen wordt er een voorlichtingsmiddag georganiseerd. Het thema is “je bent niet alleen” en wordt gegeven in het Papiaments. De ouderen kunnen hierbij genieten van koffie en soep.

Dining Apart Together – Cook Alongs

Online – Dining Apart Together – Cook Alongs, zijn een perfecte ervaring voor wie van koken en eten in een leuk gezelschap houdt – in de geborgenheid van je eigen keuken. Ze creëren leuke recepten voor seizoensgebonden eenpersoonsmaaltijden, de benodigde recepten zijn eventueel af te halen (bezorging zeer beperkt en in overleg mogelijk). Het zelf koken en dineren gaat vervolgens via een live verbinding onder begeleiding van een ervaren en ingespeeld team: de chef en de gastvrouw. Zij staan online klaar voor allerlei vragen en antwoorden, met een boel tips, leuke weetjes en slechte grappen.

Voor meer informatie, bekijk westverbindt.nl of neem contact op met Svetlana Zivkovic Skulj, 06-11322287, foodconnectie@gmail.com.

Koffieschenken

Zwolle – Deze zondag van de Week tegen Eenzaamheid lanceert SamenZwolle het Koffieschenken. Elke eerste zondag van de maand gaan vrijwilligers in estafettevorm koffieschenken bij de bewoners van het IJsselheem in Zwolle. Het idee is dat je 2×2 uur van je tijd koffie komt schenken samen met een vriend(-in)/ familielid of collega en er een gezellige middag van maakt samen met de bewoners. Dit onder het genot van een kopje koffie. Het idee: de eerste keer word jij meegenomen door één van je vrienden, en de tweede keer neem jij iemand mee.

Zie www.samenzwolle.nl voor meer informatie.

Sessie met ervaringsdeskundige

Medemblik – Via een online bijeenkomst (Zoom) kun je deelnemen aan een sessie van een ervaringsdeskundige. Paul Hendriks (GGZ in Hoorn) vertelt over zijn levenservaring en de manier die hij heeft gevonden om stevig in de maatschappij te staan. Via deze bijeenkomst stimuleert hij de deelnemers om eigen regie te nemen.

Bekijk deze en andere activiteiten in Medemblik in de folder (pdf).

Zin op zondag: Corona en (n)u?

Vlaardingen – Ron van Es vertelt van 15:00 tot 16:00 uur over zijn nieuwe boek ‘Anders verder’ in De Windwijzer aan de Schiedamseweg 95.  Wanneer je interesse hebt om hierbij aanwezig te zijn kun jij je aanmelden via aanmelden@dewindwijzer.nl.

Bekijk ook de andere activiteiten en het gemeente nieuws van Vlaardingen hier (pdf).

Anderen ontmoeten met de Koffiekaart

Amersfoort – Medewerkers en vrijwilligers van Indebuurt033 delen de komende week de Koffiekaart uit aan inwoners van Amersfoort. Deze Koffiekaart is twee koppen koffie waard en is een uitnodiging om samen met iemand naar een van de koffielocaties in de wijk te komen. Indebuurt033 roept inwoners op om juist in deze week iemand op koffie te trakteren die dit niet verwacht. Iemand die wel een steuntje in de rug kan gebruiken, iemand die niet veel mensen ziet of iemand die zelf niet zo snel op pad zou gaan.

Voor meer informatie, ga naar: www.indebuurt033.nl/weekvandeontmoeting