Door heel het land

6 oktober

Een greep uit de activiteiten van 6 oktober.

 

Kennismakingsdiners bij Resto VanHarte

Lelystad – De diners zijn vooral bedoeld voor Lelystedelingen die nog niet eerder bij Resto VanHarte hebben gegeten. Juist zij zijn op 6 oktober van harte welkom om kennis te maken en aan te schuiven voor een gezond en lekker driegangendiner en te genieten van een gezellige avond. In een ongedwongen sfeer worden de gasten verwelkomd en kunnen zij het gesprek aangaan met andere bewoners.

Zie hier de uitnodiging voor het kennismakingsdiner in Lelystad of bekijk de website van Resto VanHarte waar je nog meer aan kunt schuiven in de Week tegen Eenzaamheid.

Lonkende Leestafel

Beverwijk – Voor senioren die graag boeken lezen, het leuk vinden om voorgelezen te worden en om met elkaar te praten en te lezen over vroeger of te spelen met taal. Tijdens deze middag kunnen deze senioren samen praten over boeken en kunnen zij herinneringen delen.

Bekijk alle activiteiten in Beverwijk in de kalender (pdf).

Online netwerkbijeenkomst Utrecht Omarmt – ‘Vasthouden en Versterken’ 

Utrecht – Voor organisaties, initiatieven en personen die zich in (willen) zetten om eenzaamheid in Utrecht tegen te gaan. Opgeven en contact opnemen kan via: eenzaamheid@utrecht.nl

Andere activiteiten in de gemeente Utrecht staan op www.utrecht.nl.

Rondleiding door het Joods Historisch Museum

Amsterdam – Op 5 en 6 oktober vinden er twee rondleidingen plaats in het Joods Historisch Museum. Deelnemers hoeven alleen een entreeticket aan te schaffen, en krijgen dan een rondleiding van een uur, inclusief koffie en gebak na afloop.

Klik voor meer informatie en het kopen van tickets hier.

Alzheimer café, voor mensen met dementie en hun naasten

Dokkum – In café NoardEast Fryslân wordt een Alzheimer café georganiseerd. Het thema is ‘omgaan met dementie’. Daarnaast is er de mogelijkheid om van gedachten te wisselen met andere aanwezigen over wat de huidige beperkingen betekenen voor mensen met dementie en hun naasten.

Bekijk de hele activiteitenkalender (pdf) van de gemeente NoardEast Fryslân in de Kom Erbij Week!

Theater in de middag

Zaanstad – Het Zaantheater heeft de serie Theater op de Dinsdagmiddag in het leven geblazen. Deze serie is voor bezoekers van alle leeftijden maar bedacht voor ouderen die het niet prettig vinden om ’s avonds laat nog naar het theater te gaan. Op 6 oktober om 14:00 uur staat toneelgroep Het Volk in onze Albert Heijnzaal met hun laatste reisvoorstelling ‘De Bezoeking’.

Meer informatie over de Theater in de Dinsdagmiddag serie vind je hier.

Koffiepraat

Aalburg – De ouderenadviseurs van de gemeente Altena staan op 6 oktober op de markt in Aalburg en op 8 oktober op de markt in Woudrichem. Zij staan klaar om een luisterend oor te bieden aan ouderen die vragen hebben zoals over de deeltaxi, of voor ouderen die een vorm van eenzaamheid ervaren. De ouderenadviseurs delen koekjes uit, voorbij de koffie, en maken graag een praatje met jou.

Voor de tegoedbon voor een kop koffie/thee en voor andere locaties, open je de folder (pdf).

Online BakLab voor jongeren

Achtkarspelen – Omdat het Week tegen Eenzaamheid is, gaan de jongeren wat voor iemand anders bakken. Deelnemers ontvangen op de dag van de workshop een tasje met daarin alles wat ze nodig hebben thuis afgeleverd. Daarna begint het BakLab. De workshop is voor tieners van 10 – 14 jaar uit Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel.

Lees meer

Geef je buur een Buurbloem

Huizen – Vrijwilligers, “Buurten met buren” en de welzijnsorganisatie Versa welzijn hebben de handen ineengeslagen met deze actie. Van 5 tot en met 10 oktober staan zijn elke dag op een locatie in Huizen en geven een kopje thee en een zonnebloem aan inwoners. Hiermee worden Huizenaren gestimuleerd om de Buurbloem langs te brengen bij een buur die ze nog niet kennen, een buur die ze graag een hart onder de riem willen steken of de buur die altijd bereid is voor een helpende hand!

Bekijk hier waar jij je Buurbloem op kunt halen.

 The Band Senior

Hollands Kroon – Het doel van “The Band Senior” is samen muziek maken. Hierin word je gecoacht door de docenten van de Rock ’n Roll Fabriek. Voor dit project is geen (muzikale) ervaring nodig, je kunt zelfs meedoen als je nog nooit een instrument hebt aangeraakt! De band zal uiteindelijk toewerken naar een optreden in de Prins Maurits in Nieuwe Niedorp. Voor The Band Senior wordt gezocht naar drummers, basgitaristen, gitaristen, toetsenisten, zangers en zangeressen.

Voor meer informatie of aanmelden, bekijk www.hollandskroonseuitdaging.nl

Bord­spel­len spelen

Alphen aan de Rijn – Me­de­wer­kers van Tom in de Buurt no­di­gen jon­ge­ren tus­sen de 18 en 25 jaar van har­te uit met el­kaar ken­nis te ma­ken met bordspellen en een hapje en drankje.

Kijk hier voor info over het programma voor jongeren en hier het hele Week-programma (pdf) van het Netwerk Eenzaamheid Alphen aan de Rijn.