Door heel het land

7 oktober

Een greep uit de activiteiten van 7 oktober.

 

Workshop ‘De drempel over: in contact over eenzaamheid’

Nederweert – In deze workshop van Algemeen Maatschappelijk Werk Midden-Limburg leren vrijwilligers in gesprek te gaan over eenzaamheid.

Bekijk alle activiteiten deze Week in Nederweert (pdf)

Jong Kookt voor Oud

Den Haag – Enthousiaste jeugd kookt voor wijkbewoners (55+) een gezond 3-gangen menu in buurtcentrum de Geest. Aanmelden kan tot 12.00 uur op de dag zelf op locatie of via 070-2052470.

Bekijk het gehele programma (pdf) in Den Haag of volg verschillende films over eenzaamheid via het YouTube-kanaal van TV Loosduinen, de Facebookpagina Voor Welzijn, of de Facebookpagina TV Loosduinen.

Dag eenzaamheid onder jongeren flyerWebinar Jong & Eenzaam

Nederlands Jeugdinstituut, Movisie, Sociaal Werk Nederland, Argan en Stichting Join us hebben vandaag uitgeroepen tot ‘Dag tegen eenzaamheid bij jongeren’ en organiseren een webinar.

Lees meer

City Golf

Kampen – Kamper Events organiseert een midgetgolf activiteit door de binnenstad van Kampen. De route is uitgestippeld, de scoreboekjes zijn gedrukt en de (aangepaste) midgetgolf ijzers zijn klaar voor gebruik. Met een soft golfbal wordt er langs de 9-holes tellende golfbaan door de binnenstad getrokken. Veilig op 1,5 meter afstand.

Deze en andere activiteiten van de gemeente Kampen zijn te vinden op de website.

Interactieve colleges voor ouderen, gegeven door studenten

Laren-Blaricum – Het is misschien al even geleden dat jij zelf nog in de collegebanken zat. Maar het is natuurlijk nooit te laat om te leren. In Seniorencollege duiken studenten van nu in de rol van docent en geven colleges over de meest uiteenlopende onderwerpen. In de Zonnebloem Laren-Blaricum (RIKI) organiseert Oud Geleerd Jong gedaan een interactief college over de 4 b’s (boos, blij, bang, bedroefd).

Bekijk de website van Oud Geleerd Jong Gedaan voor meer informatie. Wil je toch liever vanuit je eigen huis een college bijwonen, bekijk dan de eerste aflevering van het Seniorencollege op ONS TV.

Zeg het met bloemen 

Rotterdam – Op twee locaties in Rotterdam kunnen senioren middels de aanvraag bloemenestafette van Coalitie Erbij bloemschikken. Zo kunnen ouderen elkaar ontmoeten terwijl ze creatief bezig zijn, om zo het eenzame gevoel te verminderen. Daarna gaan ze ook nog met een mooi bloemstuk naar huis.

Deze en andere activiteiten in Rotterdam worden georganiseerd door Wmo radar en Coalitie Erbij Rotterdam.

Webinar: Hoe ga je om met eenzaamheid (bij mensen met psychische problemen) in je omgeving?

Online – Eleos ziet het probleem van eenzaamheid ook bij mensen met psychische problemen. Daarom bieden zij webinars aan met informatie over wat jij kunt doen bij eenzaamheid. Ze geven je graag meer informatie over hoe je kunt omgaan met eenzaamheid bij mensen met psychische problemen. Daarnaast is een webinar ook geschikt om vragen te stellen en om inspiratie op te doen.

Bekijk www.eleos.nl voor deze en andere webinars.

Balkon in Beweging

Albrandswaard – Om de inwoners van Albrandswaard in beweging te houden organiseert de gemeente op 7 oktober voor bewoners aan het Kievitsplantsoen een beweegles van 30 minuten. De bewoners kunnen vanaf hun balkon of beneden op het binnenplein (met minimaal 1,5 meter afstand) meedoen. Tijdens het koffiemoment worden er ook nog beweegactiviteiten georganiseerd zoals jeu de boules, sjoelen en oud-Hollandse spellen.

Sweet Caroline Rondvaart

Woerden – In de haven van Woerden zijn er twee gratis rondvaarten te bezoeken, de eerste vertrekt om 10:00 uur en komt aan om 12:00 uur. De tweede ronde vertrekt om 13:00 uur en komt aan om 15:00 uur.

In de Woerdense Courant staat meer informatie over deze en andere activiteiten in Woerden in de Week tegen Eenzaamheid.

Kunstdialoog wandeling

Gorinchem – Kom erbij en loop mee met de kunstdialoog wandeling. De wandeling start om 10:00 uur bij de Lindeborg, Haarstraat 39. Aanmelden bij Marleen van Zwienen, 06 55 96 28 95 of info@ateliergorinchem.nl

Bekijk ook de andere activiteiten in de gemeente Gorinchem op hun website.

Ansichtkaarten actie

Eersel en Reusel-de Mierden – De gemeenten Eersel en Reusel- de Mierden hebben een ansichtkaarten actie. De ansichtkaarten zijn een soort ‘tegoedbonnen’ die worden uitgedeeld, denk bijvoorbeeld aan samen een wandeling maken, een kopje koffie drinken of andere activiteiten. Ook kunnen mensen zich via het Eersel voor Elkaar platform opgeven om iedere dag in de Week tegen eenzaamheid een inspiratiemail te krijgen met ervaringsverhaal, een challenge of een tip voor een kletskwartiertje.

Bekijk alle acties op www.eerselvoorelkaar.nl

Samen Soepen

Bernheze – ‘Samen soepen’ is een leuke en smakelijke manier om mét elkaar ontmoetingen te creëren vóór elkaar. Als we elkaar kennen dan weten we beter wat we aan elkaar hebben en voor elkaar kunnen betekenen. De soep wordt gemaakt door ONS-welzijn en de gemeente.

Bekijk op wanneer en op welke weekmarkten de soepkar staat hier.

Sociale kracht van sport

‘s-Hertogenbosch – Samen met professionals en vrijwilligers uit de zorg, welzijn en sport wordt de sociale kracht van sport verkend. Wethouder Huib van Olden, wethouder van Zorg en Sport heet iedereen voor de lunch welkom. Vervolgens is er voor jongeren een praktijkoefening voor urban hockey en boksen. Ouderen kunnen hierna walking football proberen en later op de dag zelfs Jeu de Boules spelen.

Hier (pdf) kunt u de uitnodiging voor de bijeenkomst in ‘s-Hertogenbosch bekijken. Deze en andere activiteiten vindt u ook in het gehele programma (pdf).

Film Deux

Venlo – Op woensdag 7 oktober wordt om 15.00 uur in de Nieuwe Scene de film Deux vertoont. Een film waarin onder andere naar voren komt dat je heel eenzaam kunt zijn als je niet kunt laten zien wie je bent en de dingen die belangrijk voor je zijn niet kunt delen. Na de film is er een discussie met de zaal. De voorstelling is voor iedereen toegankelijk tegen het gereduceerde tarief van 3 euro p.p. Het aantal beschikbare plaatsen is in verband met corona echter beperkt, dus reserveren bij de Nieuwe Scene is wenselijk.

Bekijk deze en andere activiteiten op de website.

Deel een koek met een bezoek

Staphorst – Koffieterras en creatieve schildertafel onder de noemer ‘Deel een koek met een bezoek’ op de ochtendmarkt in Staphorst.

Bekijk het Week-programma in Staphorst.