Door heel het land

8 oktober

Een greep uit de activiteiten van 8 oktober.

 

Flyer sloteventSlotevent Week tegen Eenzaamheid

Landelijk – U bent hartelijk uitgenodigd voor het Online Slotevent van de Week tegen Eenzaamheid. Met lezingen van wetenschappers, mooie initiatieven, muziek van Gouwe Ouwe (de Tijdmachine), Eén tegen eenzaamheid-ambassadeur Marianne van den Anker en verpleegkundige Teun Toebes.

Bekijk het programma en meld je aan (kosteloos)

PS: Stuur deze uitnodiging (pdf) voor het Slotevent door aan uw collega’s, vrijwilligers of anderen.

Workshop Wijksteun

Rotterdam – Ter afsluiting van de Kom Erbij Week, is er een gratis aanbod van Super-Actief, SOL Samen Ondernemend Leren en Coalitie Erbij Rotterdam. In de Rotterdamse wijk de Esch is met project Wijksteun jarenlang succesvol gezocht naar antwoord op de vraag hoe je eenzaamheid bij ouderen kunt verminderen en hoe zij langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Projectleiders Anita Kornman en Clara van Vliet delen in deze workshop hun ervaringen én oplossingen.

Voor meer informatie, zie de website van Coalitie Erbij Rotterdam.

Stadsgesprek over Eenzaamheid

Delft – In de Nieuwe Kerk vindt een stadsgesprek plaats rondom het thema ‘eenzaamheid’. Hoofdspreker is professor Anja Machielse, hoogleraar Humanisme en Sociale Weerbaarheid aan de Universiteit voor Humanistiek. Zij leidt het gesprek in, waarna een of twee reacties van Delftse ‘deskundigen’ het woord krijgen. Daarna is er ruimte voor de overige aanwezigen om deel te nemen aan het gesprek, onder leiding van een gespreksleider.

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met René Strengholt.

Gebakjesactie in gemeente Rijssen-Holten en gemeente Wierden

Rijssen, Holten, Wierden en Enter – Rabobank Rijssen-Enter, Stichting Evenmens, Mantelzorghulp Rijssen, WijkSaam en ViaVie Welzijn wijzen alle inwoners van Rijssen, Holten, Wierden en Enter op de Gebakjesactie: op donderdag 8 of vrijdag 9 oktober a.s. kunnen bewoners met twee gratis gebakjes een bezoekje brengen aan iemand die wel wat extra aandacht kan en wil gebruiken.

Bekijk de hier website van een van de deelnemende organisaties voor meer informatie.

Langste tafel thuis met zorginstelling Sûnenz

Dokkum – Vanaf 17.15 uur samen online koken met een professionele kok en spetterende live-show, die je vanaf je computer of iPad kunt volgen. Ouderen in uit de buurt van woonzorgcentrum Sûnenz kunnen een Gratis kookpakket bestellen.

Kijk op www.sunenz.nl.

Kom erbij in Elektra

Sliedrecht – Vandaag houdt Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht een ontmoetingsactiviteit voor jongeren in het eetcafé van Elektra. Zou je graag in contact willen komen met leeftijdsgenoten en vind je dit soms lastig? Kom naar de leuke activiteit ‘Kom erbij in Elektra’! Deelnemers gaan samen pizza’s bakken.

Lees meer over de activiteiten van Erbij Sliedrecht voor jongeren deze week.

Webinar Herkennen van en omgaan met eenzaamheid

Molenlanden – Voor praktische tips en handvatten om eenzaamheid te herkennen, bij jezelf of een ander, en hoe hiermee om te gaan.

Hier vind je het Week tegen Eenzaamheid-programma van gemeente Molenlanden.

Utrecht Noordoost Eén Tegen Eenzaamheid wandeling

Utrecht – Vanavond organiseert U-Centraal een wijkwandeling met lichtjes en gezellig koffiedrinken.

Lees meer

Koffie-crea-clubs

Axel, Terneuzen en Zaamslag – In de maand oktober start aan-z in Axel (vanaf 8 oktober 13:30 – 15:30 uur De Halle), Terneuzen en Zaamslag met koffie-crea-clubs: er even uit zijn, samen een kopje koffie drinken, eventueel iets handwerken of een stukje wandelen. De koffie-crea-club is er voor iedereen die graag creatief bezig is en het gezelliger vindt om dat samen met anderen te doen. U kunt uw eigen wol-, brei- of haaknaalden, borduurwerk, kaartjes, verf, vilt of ander materiaal meenemen.

Bekijk de website van Aan-Z voor meer informatie.

MeerMans BBQ

Appingedam – MeerMans BBQ belooft een avond vol met onder andere vlees, vuur en houthakken, speciaal voor mannen van 35-65 jaar. MeerMans staat voor bewegen, kameraadschap, vader-dochter/zoon activiteiten, vuurtje stoken, sporten bewegen, koffie drinken, gespreken, wandelen en meer.

Hier vind je de flyer (pdf) van MeerMans.

Buurtsport 12-

Gouda – In de Week tegen Eenzaamheid nodigt SPORT•GOUDA je uit om samen gratis te komen bewegen of sporten. Bij verschillende activiteiten van SPORT•GOUDA mag je gratis iemand meenemen, zoals deze Buurtsport-activiteit voor 6 tot 12-jarigen op Schoolplein KC Goejanverwelle.

Kijk het hele sport-programma deze week