SAMENWERKING

Aanbod voor gemeenten

Voor gemeenten hebben verschillende organisaties en bedrijven uit de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid dit jaar speciale Week tegen Eenzaamheid-activiteiten of pr-mogelijkheden.  

Voor meer informatie en kosten (voor zover niet vermeld) kun je contact opnemen met de betreffende organisaties.

Heb je ook iets voor dit overzicht? Mail weektegeneenzaamheid@minvws.nl

Kant-en-klare actie ‘Steljevoor’

Voor de Week tegen Eenzaamheid hebben NS, ProRail, en O-bureau een bijzondere actie voor gemeenten ontwikkeld:
Steljevoor is een kant-en-klare actie waarmee je inwoners prikkelt om meer contact met elkaar te maken! Met slechts 6 weken voorbereidingstijd lanceer je Steljevoor al, net als de gemeenten Utrecht en Helmond eerder deden. Lees vooral hun ervaringen, de werkwijze en de kosten in dit plan (pdf)! Heb je interesse? Kijk ook hier en neem contact op met Rianne Engels van O-bureau via rianne.engels@o-bureau.nl / 030 – 230 80 20.

Bioscoopmiddag – minder eenzaamheid en meer verbinding

We maken enorme vooruitgang op het gebied van technologie, leefomstandigheden, onderwijs en gezondheidszorg. Toch raken we steeds meer geïsoleerd van elkaar. Hoe zijn we die verbinding met elkaar kwijtgeraakt? En wat kunnen we doen om meer gezondheid en welzijn te realiseren? Organiseer samen met Mijnbuurtje een online bioscoopmiddag voor maximaal 150 inwoners en professionals en kijk samen de fascinerende documentaire The Great Disconnect. Met aansluitend een hele bijzondere, ‘waarderende’ kennisworkshop met de andere kijkers en verbindingsexperts. Na afloop voelen deelnemers zich niet alleen meer verbonden, ook geeft het inspiratie voor de aanpak van eenzaamheid. Kijk op Mijnbuurtje.nl of neem contact op met Eric Hendriks via eric@mijnbuurtje.nl.

Bereik inwoners kosteloos via buurt-app

Nextdoor zoekt campagnepartners. De buurt-app verbindt door het hele land buren met elkaar en uit haar onderzoek blijkt dat 90% van de gebruikers graag wil bijdrage om eenzaamheid te verminderen. Alleen weet bijna 60% niet waar ze moeten beginnen. Nextdoor wil niet het wiel opnieuw uitvinden maar de verbindende factor zijn tussen buren en de (lokale) initiatieven. Graag gaat ze met gemeenten het gesprek aan om te kijken hoe jullie elkaar kunnen versterken in de Week tegen Eenzaamheid en buren in beweging kunnen brengen. Als gemeenten kun je in de Week tegen Eenzaamheid kosteloos gebruikmaken van een zogenaamde ‘organisatiepagina’. Download hier de presentatie die Michel Visser gaf op de Masterclass Week tegen Eenzaamheid van 3 juni jl. Kijk ook op go.nextdoor.com/agencynl of neem contact op met Michel via michel@nextdoor.com.

Eigen actiepagina of -platform om inwoners te verbinden

NLvoorelkaar verbindt mensen via een intelligent platform. Jaarlijks vinden meer dan 125.000 mensen een maatje of nieuwe vriendschap. Inwoners onderling én maatjesprojecten worden veilig gematcht op locatie en interesse. Speciaal voor Eén tegen Eenzaamheid-partners stelt NLvoorelkaar een eigen actiepagina of -platform beschikbaar om inwoners op zoek naar een maatje makkelijk, effectief, veilig en duurzaam te verbinden. Daarnaast kun je deelname aan de landelijke awareness campagne ‘Sam&’ die NLvoorelkaar tijdens de Week tegen Eenzaamheid houdt, afgesloten met een ‘connecting pubquiz’. Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend contact opnemen met Anne van Roosmalen, via anne@nlvoorelkaar.nl.

Buren verbinden rond koken

In aanloop naar de Week tegen Eenzaamheid houdt Stichting Thuisgekookt de ‘Kook voor je buur 10daagse’. Van 24 september tot en met 3 oktober wil Stichting Thuisgekookt mensen nog eens extra enthousiasmeren ook een maaltijd met een buur te delen. Nu al zijn 17.000 ‘thuiskoks’ op het platform geregistreerd. In dit bestand (pdf) meer informatie over de 10daagse, want Stichting Thuisgekookt werkt voor de campagne graag samen met gemeenten.