SAMENWERKING

Aanbod voor gemeenten

Voor gemeenten hebben verschillende organisaties en bedrijven uit de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid dit jaar speciale Week tegen Eenzaamheid-activiteiten of pr-mogelijkheden.  

Voor meer informatie en kosten (voor zover niet vermeld) kun je contact opnemen met de betreffende organisaties.

Heb je ook iets voor dit overzicht? Mail weektegeneenzaamheid@minvws.nl

Inwoners aan het (samen) wandelen

  • Alle gemeenten in Nederland kunnen gratis meedoen aan de Samen Ommetje Challenge, gedurende de Week tegen Eenzaamheid.
  • Zij ontvangen een eigen lokale actiepagina op NLvoorelkaar inclusief activatieflow en overzicht van de challenge deelnemers in hun gemeente (buurt- en wijk filter opties inclusief). Deze spreekt eigenlijk voor zich en is makkelijk deelbaar op hun (social)media kanalen.
  • Voorbeeld landingspagina voor gemeente Alphen aan de Rijn is hier in te zien. 
  • Deze pagina is gratis en vrijblijvend aan te vragen via info@nlvoorelkaar.nl.
  • Na afloop van de Week tegen Eenzaamheid zullen we deze nog 2 weken hosten om iedereen de kans te geven een goede match te vinden. Wij zullen de pagina vervolgens redirecten naar de landelijke actiepagina.

UP!-groepsgesprekken met ouderen

Ouderenplatform UP! biedt een kant-en-klaar pakket groepsgesprekken rondom de thema’s Vriendschap en Erbij Horen voor gemeenten en welzijnsorganisaties. Ook specifiek voor ouderen met een migratieachtergrond. Een flyer, persbericht en magazines zitten bij het pakket inbegrepen. Neem contact op met Öznur Acar (projectleider migrantenouderen) via oznur@upinnederland.nl / 06 25 59 47 32 of Margo Rijerkerk (projectleider gesprekken) via margo@upinnederland.nl / 06 34 02 90 01.

Bekijk het aanbod en de kosten

Steljevoor-actie op het station

Steljevoor is een kant-en-klaar campagneconcept dat gemeenten kunnen inzetten, bijvoorbeeld tijdens de Week tegen Eenzaamheid. Steljevoor is een initiatief van NS en ProRail. De campagne liep eerder onder meer in Assen, Helmond en Utrecht. Er zijn kosten aan verbonden voor begeleiding door een communicatiebureau en materialen. Kijk ook hier en neem contact op met Rianne Engels van O-bureau via rianne.engels@o-bureau.nl / 030 – 230 80 20.

Bekijk het aanbod (pdf)