Amsterdam, 1 oktober

BN’ers en studenten brengen Oma’s Soep bij ouderen

Studenten brengen 1 oktober samen met Bekende Nederlanders Oma’s Soep rond bij ouderen. TV-Chef Sandra Ysbrandy kookt hiervoor samen met Oma Nettie een speciale soep op het Museumplein in Amsterdam.

Vervolgens gaan de BN’ers samen de soep met nog wat leuke verassingen langsbrengen bij ouderen. Ook in Utrecht, Groningen, Rotterdam en Leiden brengen op hetzelfde moment studenten soep rond bij ouderen. Door de coronacrisis kunnen zij namelijk niet samenkomen op de gebruikelijke kookdagen.

Soep aan Huis

Normaliter organiseert Oma’s Soep dagelijks kookdagen met ouderen en vrijwilligers (veelal studenten) om eenzaamheid te bestrijden. Oma’s Soep is daarnaast ook te koop in de supermarkt. Met de omzet van de soepverkoop worden kookdagen en activiteiten met ouderen gefinancierd. Omdat de ouderen niet meer samen kunnen komen door de coronacrisis, brachten studenten de afgelopen maanden Soep aan Huis.

Contact houden

De studenten brengen de Soep aan Huis bij 250 ouderen in Amsterdam, Utrecht, Groningen en Rotterdam. Naast de soep brengen zij een persoonlijke boodschap en hun telefoonnummer om contact te houden.

Meer informatie

Kijk op omassoep.nl