Landelijk, hele week

Doe mee aan de challenges van NLvoorelkaar

Wie zich inschrijft voor deze actie van NLvoorelkaar ontvangt in de Week tegen Eenzaamheid elke ochtend in de mailbox een kleine opdracht om eenzaamheid in de eigen omgeving tegen te gaan. Doe mee!

Je kan zo meedoen aan diverse ‘challenges’, kleine en makkelijk uit te voeren acties die gecombineerd een groot verschil maken. Acties zoals een lokaal kletskwartiertje moeten de eenzaamheid die door de coronamaatregelen toenam bestrijden.

55 gemeenten ondersteunen met hun ‘Voor elkaar-platform’ de actie actief. Iedereen in Nederland kan zich inschrijven.

Persoonlijke verhalen

Naast challenges worden er achtergrondinformatie over eenzaamheid en persoonlijke verhalen gedeeld. Zoals het verhaal van Renée, die op haar 26e verhuisde van een studentenhuis naar een huis in de polder. Met een vriend op zee was ze niet hulpbehoevend maar wel vaak alleen. Vrijwilligerswerk via NLvoorelkaar leverde haar een nieuw netwerk én een goed gevoel op.

Groot verschil

Jeroen de Punder, directeur NLvoorelkaar: “Bij elkaar betekenen deze kleine acties een groot verschil. Meer bewustzijn voor de omgeving, een handreiking om mee te doen aan een kleine activiteit of een vrijwilligerswerkklus, om zo langzaam je netwerk weer op te bouwen. Met 55 gemeenten en ons platform met meer dan 140.000 deelnemers kunnen we samen echt een vuist maken tegen eenzaamheid.”

Meer informatie

Ga naar NLvoorelkaar