Landelijk, hele week

De belteams van Vier het Leven

Onder het motto ‘samen uit, samen genieten’ organiseert stichting Vier het Leven culturele activiteiten voor ouderen. Hierbij is alles geregeld, zodat zij zelf zorgeloos kunnen genieten. De ouderen worden thuis opgehaald door vrijwilligers en gaan samen naar theatervoorstellingen, films, concerten of musea. Maar dat kan nu niet. Dus startte de organisatie belteams.  

Nu de gasten van Vier het Leven de voorstellingen van Willeke Alberti niet kunnen bezoeken, wilde zij zich graag op een andere manier inzetten voor Vier het Leven. En dus heeft Willeke plaatsgenomen in het belteam!

Belteams

Vier het Leven heeft maar liefst 87 belteams die ouderen eens per twee weken opbellen. In deze belteams zitten de vrijwilligers die de ouderen normaal gesproken zouden begeleiden tijdens de culturele uitjes. Zij vragen hoe het met hen gaat en bieden een luisterend oor. Deelnemers kunnen natuurlijk ook zelf contact opnemen met Vier het Leven via het centrale telefoonnummer: 035-5245156. In het landelijke telefoonteam zijn extra vrijwillige telefonistes ingezet om hen persoonlijk te woord te staan.

Bekijk hier het interview met Willeke Alberti en Vier het Leven over haar inzet in de belteams. Of bekijk hier wat stichting Vier het Leven nog meer doet tegen eenzaamheid.

Foto: Robert Broekhuijsen via Wikipedia, CC BY-SA 3.0