1 oktober

Social Friday voor jongeren

Op Social Friday activiteiten ontmoeten jongeren gelijkgestemden die die het ook fijn vinden nieuwe mensen te leren kennen. 

Social Friday wordt o.a. gevierd in Rotterdam, Eindhoven, Castricum, Bussum, Hellendoorn en Groningen. Alle locaties vind je hier. Je hoeft niet in de gemeente te wonen waar Social Friday wordt gevierd: iedereen is overal welkom.

Samen is het leuker

Honderden jongeren hebben zich inmiddels aangemeld voor Social Friday. Op de website zie je welke activiteit op het programma staat. Dat kan een pub quiz of game night zijn, maar ook samen schilderen of een creatieve kettingreactie bouwen. Op een aantal locaties wordt samen gegeten.

“Ik ontmoet graag nieuwe mensen. Toch denk ik steeds: zeg ik iets geks? Het obstakel om sociaal contact op te bouwen, wordt zo alleen maar groter. Daarom ben ik blij met Social Friday: iedereen daar vindt het vast een beetje spannend die avond!” – deelnemer Bram (24)

Social Friday vindt dit jaar voor de eerste keer plaats en is onderdeel van de Week tegen Eenzaamheid.

“Door de coronamaatregelen hadden jongeren lange tijd veel minder sociaal contact. Je ziet nu dat veel van hen een duwtje in de rug nodig hebben om op sociaal vlak weer beter in hun vel te zitten. Dat is precies wat Social Friday biedt aan jongeren tussen de 12 en 30 jaar: een gezellige avond met andere jongeren die óók dat zetje nodig hebben.” – Jolanda van Gerwe, initiatiefnemer Join Us

Social Friday wordt in samenspraak met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport georganiseerd door Stichting Join Us. Samenwerkende partners zijn Argan, Sociaal Werk Nederland, Young Impact, NJR, Mind Young en T-Mobile Nederland.

Meer informatie

Ga naar de website van Social Friday