Door heel Nederland

Jumbo introduceert ‘kletsboeket’

Tijdens de start van de Week tegen Eenzaamheid introduceert Jumbo het ‘kletsboeket’: een vrolijke bos bloemen voor iedereen die wel een extra praatje kan gebruiken. Hiermee wil Jumbo klanten en collega’s aanmoedigen vaker contact te leggen met mensen die dat nodig hebben.

Ook organiseert Jumbo deze week diverse bloemschikworkshops door het hele land voor mensen die behoefte hebben aan meer sociaal contact. Jumbo neemt dit initiatief als aanjager van de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid. Eerder opende Jumbo al een groot aantal kletskassa’s, waar klanten speciaal terecht kunnen voor een praatje én introduceerde zij in 2020 het kletspakket.

Kletsboeket

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid van 29 september tot en met 6 oktober zijn in Jumbo winkels in heel Nederland drie verschillende Kletsboeketten te koop. Aan de bos bloemen hangt een ‘kletskaartje’, waar de gever een boodschap op kan schrijven. In de winkels en online stimuleert Jumbo haar klanten om wat extra aandacht te besteden aan mensen die het nodig hebben.

Even de tijd nemen

Colette Cloosterman-van Eerd, aanjager van de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid en mede-eigenaar van familiebedrijf Jumbo: “Bij Jumbo zijn we ervan overtuigd dat onze winkels kunnen bijdragen aan het signaleren en verminderen van eenzaamheid, bijvoorbeeld door een praatje te maken of echt even de tijd voor iemand te nemen. We ontwikkelen met regelmaat laagdrempelige initiatieven voor onze winkels, zodat zij zelf iets kunnen betekenen voor de buurt. Ook met de kletsboeketten hopen wij sociaal contact te stimuleren. Een klein gebaar maakt al snel een groot verschil.”

Kletsboeketten Bloemschikken

Jumbo wil graag voor al haar klanten een goede buur zijn. Daarom worden tijdens de Week tegen Eenzaamheid in Jumbo Goor en de Jumbo Foodmarkten in Breda, Dordrecht en Utrecht Leidsche Rijn ook workshops georganiseerd waarin mensen kletsboeketten kunnen bloemschikken. Hiermee hoopt Jumbo bij te dragen aan het maken van nieuwe contacten en vriendschappen. Bij het organiseren van de workshops zijn verschillende stichtingen tegen eenzaamheid betrokken geweest om personen uit deze netwerken aan te moedigen om deel te nemen.

Eerste workshops

Juultje van Boxtel, collectiedesigner bloembinderij Jumbo: “We hopen dat we met de kletsboeketten en de workshops die we organiseren voor verbinding zorgen. Vandaag hebben we in Dordrecht tijdens de eerste workshops al veel mensen blij kunnen maken en daar zijn we trots op.”