Haarlemmermeer, 2 oktober 2019

Gemeente Haarlemmermeer

Op woensdag 2 oktober van 15.00 tot 17.30 is een gezamenlijke kick-off bijeenkomst voor de Alliantie Eenzaamheid Haarlemmermeer in de Burgerzaal van het raadhuis, te Hoofddorp.

Met op het programma:

  • Eén tegen Eenzaamheid – Marianne van den Anker is de landelijke ambassadeur eenzaamheid. Zij vertelt meer over de landelijke aanpak.
  • Eenzaamheid is bespreekbaar – onder andere met Mieke Booij, wethouder zorg en welzijn, en Egwin Heins, projectleider eenzaamheid.
  • ‘Mythen rond eenzaamheid’ door Jeanette Rijks. Zij neemt de zaal mee in de mythen rondom eenzaamheid: wat er werkelijk aan de hand is en wat gedaan kan worden.
  • De (meer)waarde van ervaringsverhalen. Twee inspirerende ervaringsverhalen over de impact van eenzaamheid in Haarlemmermeer.
  • Ondertekening intentieverklaring. Met het tekenen van de verklaring geven partijen aan dat zij, als lid van de Alliantie, zich inzet om eenzaamheid in Haarlemmermeer bespreekbaar te maken, te voorkomen en te verminderen.

Week vol activiteiten

In Haarlemmermeer zijn de gehele Week tegen Eenzaamheid veel activiteiten. Zoals jongereninloop, verhalenlunch, dinercafé, beweegactiviteiten, ‘De dames van Overbos’ en Haarlemmermeer voor elkaar. Bekijk hier het hele programma.

Zie ook

Eén tegen eenzaamheid Haarlemmermeer