Landelijk, hele week

Kletspakketten bij de Jumbo

Jumbo komt in de Week tegen Eenzaamheid met speciale Kletspakketten. Het gaat om verse maaltijdpakketten, inclusief een ‘van mij voor jou’ weggeefdoosje en wenskaartje.

Hiermee wil Jumbo – als deelnemer van de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid – haar klanten inspireren om iets lekkers te koken én te delen met iemand die wel een kletspraatje kan gebruiken. De Kletspakketten volgen op eerdere winkelinitiatieven zoals de Kletskassa en de Kletshoek.

Zelfgemaakte maaltijd langsbrengen

Met de introductie van speciale Kletspakketten helpt Jumbo haar klanten op weg om op een laagdrempelige manier een bijdrage te leveren aan het tegengaan van eenzaamheid.

Colette Cloosterman – van Eerd, CCO van Jumbo Supermarkten en aanjager van de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid: “Aan het begin van de coronacrisis zag je een enorme saamhorigheid ontstaan. Het is belangrijk om dat gevoel vast te houden. Soms weten mensen niet zo goed wat ze kunnen doen voor een ander of wat ze moeten zeggen. Een zelfgemaakte maaltijd die je langsbrengt is een mooie aanleiding voor een praatje. Met een simpel gebaar kun je zo aangeven dat de ander ertoe doet. We hopen erop dat het Kletspakket klanten inspireert om vaker te koken of te bakken voor een ander en zo met elkaar in contact te blijven.”

Met een simpel gebaar kun je zo aangeven dat de ander ertoe doet. – Colette Cloosterman – van Eerd

Omkijken naar elkaar

Eerder introduceerde Jumbo zogenoemde Kletskassa’s en Kletshoeken in haar winkels. Cloosterman – van Eerd ziet een duidelijke meerwaarde in deze plekken waar klanten terechtkunnen voor een kletspraatje aan de kassa of bij een kopje koffie: “Eenzaamheid is aan de orde van de dag en daarom hebben we hier niet uitsluitend in de Week tegen Eenzaamheid aandacht voor. Onze winkels zijn voor veel mensen een belangrijke ontmoetingsplek. Bij Jumbo willen we meer zijn dan alleen een plek waar je boodschappen doet en daarom maken we graag tijd voor een extra contactmoment.”

Drie kletspakketten

De Kletspakketten zijn vanaf 30 september verkrijgbaar, zolang de voorraad strekt, in alle Jumbo winkels. Ze zijn beschikbaar in de varianten Groentesoep, Hete Bliksem en Appeltaart.