Landelijk, tot 4 oktober

Kook Voor Je Buur 10-daagse

Van 25 september t/m 4 oktober 2020 is het ‘Kook Voor Je Buur 10-daagse’. 

In een wereld die zich schrap blijft zetten tegen het coronavirus is het extra belangrijk om niet alleen goed voor jezelf, maar ook goed voor elkaar te zorgen. Stichting Thuisgekookt roept iedereen op om tijdens de Kook voor je Buur 10-daagse een keer voor een of meerdere buren te koken. Een actie in aanloop van de Week tegen Eenzaamheid.

“Zo zorgen we er samen voor dat iedereen in Nederland kan genieten van een lekkere, verse en met liefde bereide maaltijd én de kans krijgt om zijn of haar buurtgenoten (beter) te leren kennen”

Kook voor je buren

Op www.thuisgekookt.nl kun je je registreren als thuiskok en meteen beginnen met maaltijden aanbieden. Stichting Thuisgekookt helpt je hierbij stap voor stap op weg, als jij een profiel aanmaakt als thuiskok volgen verdere instructies vanzelf.

Starterspakket

Elke thuiskok die een maaltijd aanbiedt tussen 25 september en 4 oktober krijgt een starterspakket thuisgestuurd met o.a. promotiemateriaal, zodat je de buurt kunt laten weten dat je kookt. Stichting Thuisgekookt zorgt er zelf ook voor dat jouw buurtgenoten weten dat je mee doet en legt uit hoe ze van jouw verse maaltijden kunnen genieten.

Gedurende de Kook voor je Buur 10-daagse proberen we – door middel van leuke winacties en challenges – de deelnemers iedere dag op een andere manier te motiveren.

Koken in corona tijd

Stichting Thuisgekookt wijst erop, dat het in deze tijden belangrijk is om extra goed te letten op de hygiëne. Bijvoorbeeld door de tas aan de deurklink te hangen, goed afstand te houden en handen te wassen voor en nadat je de maaltijd hebt aangeraakt. Uitgebreide hygiënerichtlijnen biedt Stichting Thuisgekookt op haar website.

Stichting Thuisgekookt is deelnemer aan de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid.