Rotterdam, hele week

KunstKoppels in de Kunsthal

Kunsthal Rotterdam sluit zich aan bij Eén tegen eenzaamheid met het Kunsthal LIVE event KunstKoppels.

Tijdens KunstKoppels worden verschillende generaties met elkaar verbonden en gestimuleerd met elkaar in gesprek te gaan. Het event vindt plaats tijdens de Week tegen Eenzaamheid.

Verbindende kracht van kunst

Vanuit de verbindende kracht van kunst draagt de Kunsthal bij aan het stimuleren van ontmoetingen. Ontmoetingen van mensen met kunst, maar ook met elkaar. Om de cyclus van eenzaamheid onder vooral ouderen te doorbreken – extra aangewakkerd door deze periode van social distancing – blijft het waardevol om op kleine schaal bijeen te kunnen komen.

KunstKoppels

Tijdens KunstKoppels ontmoeten de deelnemers in de Kunsthal een ‘onbekende’ en wordt de drempel verlaagd om een verbintenis aan te gaan met iemand van een andere generatie – of met een andere achtergrond of leefwijze. Simpelweg door samen te kijken, te praten en na te denken over kunst.

1,5 meter-editie

Vorig jaar begon de Kunsthal met dit verbindende concept in de tentoonstelling ‘Joana Vasconcelos. I’m Your Mirror’ en begin 2020 vond de tweede editie plaats in ‘Thierry Mugler. Couturissime’. De 1,5-meter editie van dinsdag 6 oktober staat in het teken van ‘Black Album / White Cube’, een tentoonstelling waarin de werelden van beeldende kunst en popmuziek samenkomen.

Deelname

  • Aanmelden voor KunstKoppels kan via kunsthal.nl/kunstkoppels.
  • Voor studenten is deelname gratis.
  • Lukt het niet om op 6 oktober mee te doen? De volgende editie staat gepland voor dinsdag 24 november in de tentoonstelling ‘Extra Large’.

Foto: Bas Czerwinski