Landelijk, 1 oktober

Lancering Tijd voor Krijt

Op het openingsevent van de Week tegen Eenzaamheid lanceren biljartbond KNBB en het Nationaal Ouderenfonds ‘Tijd voor Krijt’. 

Met het programma kunnen ouderen elkaar ontmoeten rond de biljarttafel. En voor plekken waar geen tafel staat, zijn tien mobiele biljarttafels beschikbaar.

Vast wekelijks tijdstip

KNBB-directeur Willem La Riviere: “Wat veel van deze ouderen willen is simpelweg met gelijkgestemden samenkomen voor een lekker potje biljart – maar dit is in de praktijk nog niet zo eenvoudig. Zeker als mensen alleen wonen kan het bezoeken van een biljartclub een hoge drempel zijn. Door in te zetten op met name sportkantines en buurthuizen die vaak midden in de wijken gesitueerd zijn verlagen we deze drempel. Hier lag voor ons de basis voor Tijd voor Krijt: creëren van een vaste plek op een vast wekelijks tijdstip waar ouderen elkaar kunnen treffen, mogelijk voor een lekker potje biljart maar alleen een kop koffie is net zo goed, om zo fijne ervaringen met elkaar te kunnen blijven delen, en op plezierige manier met elkaar de tijd te verdrijven.”

In beweging

Nationaal Ouderenfonds-directeur Corina Gielbert: “Dit is precies waar ouderen behoefte aan hebben en wat ze hebben gemist in deze coronatijd. Het programma is onderdeel van OldStars en sluit naadloos aan op De Derde Helft, waar wij werken aan het ouderenvriendelijk maken van sportverenigingen in Nederland, en waarbij niet alleen de voordelen blijken van ouderen in beweging te houden, maar vooral ook van de sociale component.”

Biljartkrijtjes

Om aandacht onder de doelgroep voor het programma en de activiteit te realiseren zijn er speciale Tijd voor Krijt-biljartkrijtjes. Er zitten twee krijtjes in een doosje zodat er niet één maar meteen twee personen uitgenodigd kunnen worden om te komen biljarten.

Belangrijkste misschien, zeggen de organisatoren, wel is het kopje koffie, dat zo prominent voorkomt in het logo. De koffie is het centrale uitgangspunt: het gaat om het gezellig samenzijn, het biljarten is slechts bijzaak.

Meer informatie

Kijk op tijdvoorkrijt.nl