Maassluis

Maand van de Ontmoeting in Maassluis

Van 1 oktober tot en met 29 oktober is het De Maand van de Ontmoeting in Maassluis, onderdeel van de landelijke campagne ‘Week tegen Eenzaamheid’. Een maand met meer dan 80 leuke, gezellige, actieve en creatieve activiteiten en voorstellingen. Iedereen, van jong tot oud, met of zonder een beperking, kan en mag meedoen.

Deze bijzondere maand waar gaat van start met een flashmob. Iedereen is welkom om te komen dansen op muziek. De flashmob vindt plaats op zaterdag 1 oktober tussen 11.00 en 12.30 uur op het grasveld bij de Groote Kerk (Schanseiland) en op de parkeerplaats van Winkelcentrum Koningshoek aan de kant van theater Koningshof. Het dansen wordt en de voorbereidingen daarvoor worden begeleid door dansschool M’Joy, Muziek@Maassluis en Theaterspektakel Pas Halverwege.

Aandacht voor vluchtelingen

Deze maand is er speciale aandacht voor de vluchtelingen uit Syrië en Oekraïne. Een van de activiteiten is dan ook het samen eten van Syrische linzensoep. De Syrische kok Adnan, die momenteel in de noodopvang in Maassluis woont, gaat een grote pan Steensoep koken. Deze soep ontleent zijn naam aan een Syrisch verhaal maar is in werkelijkheid heerlijke linzensoep. Op maandag 3 oktober tussen 17.00 en 19.00 uur kun je deze komen proeven in Buurtcentrum de Hooftzaak. Adnan heeft zijn soeprecept ook met horecaondernemers in Maassluis gedeeld zodat zij deze Syrische linzensoep ook op het menu kunnen zetten. Van iedere verkochte kop soep doneren de horecaondernemers 1 euro aan het activiteitenbudget van de noodopvang.

Voor ieder wat wils

Andere activiteiten zijn onder andere bridgen, schaakles voor de jeugd, samen zingen, een workshop portretteren, een theater- en muziekvoorstelling, walking football voor senioren, bingo en veel meer. Er zijn ruim 40 organisaties die meedoen aan de Maand van de Ontmoeting dus er is voor ieder wat wils. De Maand van de Ontmoeting is een initiatief van #Samenzijnwijmaassluis en heeft als doel inwoners in Maassluis met elkaar in contact te brengen.

Kijk op de website van SamenzijnwijMaassluis voor het programma, meer informatie en hoe je je kunt aanmelden.