Landelijk, hele week

Margriet Belbuddy’s

Het tijdschrift Margriet start een telefonische bellijn waar jongeren bij Margriet-lezeressen terechtkunnen voor een goed gesprek. Doel van dit initiatief is het doorbreken van het taboe rondom eenzaamheid onder jongvolwassenen in Nederland.

Ook onder jongvolwassenen komt eenzaamheid voor. Ze ervaren onder andere gevoelens van leegte, hebben het idee dat ze er niet toe doen en voelen druk door een vertekend beeld op social media. Vaak zijn ze zich er niet van bewust dat hun problemen worden veroorzaakt door eenzaamheid.

Belbuddy’s

Daar wil Margriet iets aan doen, en haar lezeressen helpen als ‘Belbuddy’ mee. Want een eerste stap om wat tegen eenzaamheid te doen, is erover praten. En wat is er nou fijner dan een luisterend oor vinden bij iemand met de nodige levenservaring?

Zo ontstond het idee voor de Margriet Belbuddy’s. Margriet-lezeressen worden, na een professionele training van de Luisterlijn, klaargestoomd om betrokken te luisteren. Met de inzet van Margriet Belbuddy’s wil Margriet een bijdrage leveren om eenzaamheid tegen te gaan.

Speciaal telefoonnummer

Vanaf 1 oktober zal voor Margriet Belbuddy’s een speciaal telefoonnummer geopend zijn. Via 088 076 77 00 kan gebeld worden met een Margriet Belbuddy. Margriet Belbuddy’s zitten de hele maand oktober van maandag t/m vrijdag tussen 18.30 en 22.00 uur klaar om een luisterend oor te bieden.

Echt iets doen

Adjunct-hoofdredacteur van Margriet Hélène Delhaas: “Margriet is maatschappelijk zeer betrokken en besteedt veel aandacht aan onderwerpen die in de samenleving leven. Maar we wilden meer doen dan alleen over het onderwerp schrijven. Al langer waren we met de Luisterlijn bezig om de mogelijkheden van een samenwerking te onderzoeken. In deze tijd waarin corona een enorme impact heeft op ons sociale leven en eenzaamheid meer dan ooit voorkomt, wilden we ook echt iets praktisch doen. Zo is het idee voor Margriet Belbuddy’s ontstaan. Met de Belbuddy’s hopen we een belangrijke bijdrage te leveren om eenzaamheid, en met name die onder jongeren, terug te dringen.”