TIPS

Nationale Coalitie-deelnemer & de Week tegen Eenzaamheid

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid krijgt het thema eenzaamheid momentum. Draag eraan bij! Met een speciale actie of door je communicatiekracht in te zetten. Drie voorbeelden.

1. Een speciale actie

Hoe kun je mensen verbinden of iets extra’s bieden, dicht bij je eigen corebusiness? Een mooi voorbeeld van een sociale én lekkere actie: de kletspakketten van Jumbo Supermarkten speciaal voor de Week tegen Eenzaamheid. (Sowieso een aanrader om even te lezen hoe het familiebedrijf zich inzet tegen eenzaamheid in het e-magazine Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid.)

2. Kick-off moment

Gebruik de Week tegen Eenzaamheid als een startmoment. “De soepdiners stonden in het teken van in contact komen en met elkaar in gesprek gaan. Daarvoor hadden we onder andere speciale gesprekskaartjes. We merkten dat zo’n activiteit mensen die komen eten goed doet, maar ook onze organisatie. Collega’s kregen de mogelijkheid als vrijwilliger hun steentje bij te dragen.” Dat vertelde Chantalle Grootscholten van Nestlé over de samenwerking tussen Maggi en Resto VanHarte, die in de Week tegen Eenzaamheid 2019 werd gestart én nog steeds bestaat.

3. Communicatie inzetten

Zoals thuiszorgbedrijf Home Instead vorig jaar schreef op Facebook: “Als lid van de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid hebben we als doel om met elkaar meer maatschappelijke aandacht te creëren voor eenzaamheid onder senioren. En omdat alles begint bij het zetten van de eerste stap geven we je graag 3 tips hoe je eenzaamheid kunt herkennen.” Het was een van de drie posts tijdens de Week tegen Eenzaamheid. We bieden ook kant-en-klare social posts, die je kunt aanvullen met eigen logo.

Handreiking voor ondernemers

Meer tips en voorbeelden delen we in de Handreiking Week tegen Eenzaamheid voor ondernemers (pdf). Handig voor zowel landelijke als lokale bedrijven.

Communicatietoolkit

We nodigen je uit gebruik te maken van de communicatietoolkit met social posts, video’s, teksten en posters.

Contact

Vragen? Delen wat je van plan bent? Kom je graag in contact met een andere Nationale Coalitie-deelnemer? Neem contact op met je contactpersoon van het programmateam Eén tegen eenzaamheid of mail weektegeneenzaamheid@minvws.nl.