Utrecht

Neem plaats bij de Luisterlijn en maak verbinding

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid kun je op 2 en 3 oktober een luisterend oor bieden of vinden en wel op station Utrecht Centraal. Hier kun je onder een ‘Luisterhart’ plaatsnemen op een van de zes stoelen. En wil je met een vrijwilliger van de Luisterlijn in gesprek over eenzaamheid? Dat kan op diverse stations in heel Nederland.

Contact maken en luisteren met echte aandacht kan het verschil maken voor mensen die zich eenzaam voelen. De Luisterlijn maakt zich dan ook hard voor een samenleving waarin écht luisteren naar elkaar, met aandacht en zonder oordeel, vanzelfsprekend is en waar er voor iedereen altijd een luisterend oor beschikbaar is. Tijdens de Week tegen Eenzaamheid wil de Luisterlijn mensen helpen om verbinding te maken.

De kunst van het luisteren

Op zondag 2 en maandag 3 oktober kun je op station Utrecht Centraal onder een opvallend ‘Luisterhart’ plaatsnemen op een van de zes stoelen. De uitnodiging is om de kunst van het luisteren te ervaren onder het mom van ‘Zoek contact en maak verbinding’. Vriendschapsplatform Go mingle is er dan ook om te kijken of het mensen aan elkaar kan verbinden om er samen op uit te gaan. De gemeente Utrecht, NS en ProRail delen gratis kopjes koffie uit, zodat het gesprek makkelijker op gang komt.

Mobiele stands

Daarnaast is de Luisterlijn in de Week tegen Eenzaamheid te vinden met kleine, mobiele stands op verschillende stations in heel Nederland. De vrijwilligers delen tips en vertellen hoe anderen zich kunnen inzetten. Ook ben je welkom om te luisteren naar hoe eenzaamheid klinkt. Hoe dat er precies uitziet, is nog geheim.

Kijk voor meer informatie over de activiteiten op 2 en 3 oktober 2022 op de website van de Luisterlijn.

 

Bron foto: Elizabeth Wattimena