7 oktober

Online werkplaats Ondernemers & eenzaamheid

Het ministerie van VWS organiseert op 7 oktober een werkplaats voor gemeenten over het betrekken van ondernemers bij de lokale aanpak.

In veel gemeenten zijn ondernemers betrokken bij de aanpak van eenzaamheid. Ze doen bijvoorbeeld mee met acties en activiteiten in de Week tegen eenzaamheid. Mogelijk zijn ze ook aangesloten bij de lokale coalitie, het netwerk van partners. Deze derde werkplaats in een serie staat in het teken van eigenaarschap en verduurzaming. Hoe kan je de energie, betrokkenheid en samenwerking met ondernemers vasthouden en versterken?

In deze werkplaats bieden we verdieping, praktische tools en inspirerende voorbeelden. Hiermee kunt u goed toegerust direct een volgende stap zetten!

Wat kunt u allemaal verwachten in het programma?

  • Inleiding over eigenaarschap en verduurzaming door Jaap de Graaf, expert in publiek private samenwerking
  • Interview met inspirerende gasten over hun lokale praktijkervaringen
  • Uitwisseling in subgroepen
  • Inspiratiebladen met verdieping, voorbeelden, tips en oefeningen (worden vooraf opgestuurd)

Voor wie

Voor gemeenten en projectleiders eenzaamheid die ondernemers duurzaam willen betrekken en behoefte hebben aan verdere verdieping en praktische tools. De werkplaats is voor iedereen toegankelijk, maar vooral toegesneden voor gemeenten en projectleiders eenzaamheid die al contact hebben met ondernemers.

Praktische informatie

De werkplaats is op donderdag 7 oktober van 9.30 tot 11.00 uur. U kunt zich aanmelden via deze link: Aanmeldformulier werkplaats 7 oktober.

Een week voor de werkplaats ontvangt u verdere informatie over het programma en de zoomlink waarmee u kunt inloggen.

Meer informatie

Lees meer over het betrekken van ondernemers bij de lokale aanpak van eenzaamheid in deze Handreiking ‘Ondernemers betrekken’