Landelijk, 1 oktober

Openingsevent Week tegen Eenzaamheid 2020

Landelijk start de Week tegen Eenzaamheid met een online Openingsevent voor de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid en gemeenten.

Dit jaar digitaal, dus anders dan bijvoorbeeld 15 januari jl. nog bij de Meet-up in de Ridderzaal. Maar zeker net zo inspirerend.

Dit event is op uitnodiging aan deelnemers van de Nationale Coalitie en vertegenwoordigers van bij het actieprogramma aangesloten en daarin geïnteresseerde gemeenten.

Programma

Het openingsevent heeft de vorm van een talkshow met interactieve gesprekken met online deelnemers. Samen laten we zien hoe we de trend van eenzaamheid doorbreken!

  • Live talkshow met afwisselende gasten, waaronder minister Hugo de Jonge en de aanjagers van de Nationale Coalitie; Ali B, Bert van Leeuwen, Colette Cloosterman-van Eerd, Foppe de Haan en Neelie Kroes
  • Een carrousel van inspirerende voorbeelden van hoe gemeenten, musea, sportbonden, vrijwilligersorganisaties, supermarkten allemaal een bijdrage leveren aan het verminderen van eenzaamheid
  • Muzikaal intermezzo door de Gouwe Ouwe band van ‘de Tijdmachine’ en filmpjes en interactie met online deelnemers
  • En uiteraard een vooruitblik op en de aftrap van de Week tegen Eenzaamheid

Het belooft een bijzondere online bijeenkomst te worden met een mooi inhoudelijk programma. Helaas kunnen wij elkaar voor deze gelegenheid niet fysiek ontmoeten. Om onderling contact te faciliteren lanceren wij een week voor het event een evenementenapp. Hierin kunnen deelnemers elkaar vinden, ervaringen delen en desgewenst afspraken maken.

Geen uitnodiging ontvangen?

Heeft u geen uitnodiging ontvangen en meent u die wel te moeten hebben ontvangen? Er kan altijd iets misgegaan zijn! Neem vooral contact op met het programmateam Eén tegen eenzaamheid van het ministerie van VWS via eenzaamheid@minvws.nl.