28 september

Programma en sprekers

Lees over het programma en de sprekers van het Openingsevent Week tegen Eenzaamheid 2022! Meer sprekers worden de komende tijd toegevoegd.

  • 14.30 uur: Inloop
  • 15.30 uur: Start Openingsevent: eenzaamheid bespreekbaar

Andreas Wismeijer

Psycholoog, docent Tilburg University & Nyenrode Business Universiteit

Naast zijn werk en onderzoek voor diverse universiteiten besteedt Andreas vooral zijn tijd aan het geven van lezingen en trainingen over die ene grote passie: het begrijpen van menselijk gedrag. De afgelopen twintig jaar heeft hij zich onder meer gespecialiseerd in geheimen en schaamte. Andreas neemt ons mee in relatie tussen deze onderwerpen en eenzaamheid.

Tineke Fokkema

Bijzonder hoogleraar Ageing, Families and Migration aan de Erasmus Universiteit Rotterdam

Als bijzonder hoogleraar en senior onderzoeker bij het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI-KNAW) is Fokkema een autoriteit op het gebied van eenzaamheid onder de diversiteit aan oudere migranten. Ze is lid van de Wetenschappelijke Adviescommissie van het programma Eén tegen eenzaamheid.

Lucia Lameiro GarciaLucía Lameiro Garcia

Coördinator Netwerk van Organisaties van Oudere Migranten (NOOM)

NOOM is een landelijk netwerk van/voor oudere migranten. NOOM zet zich sinds 2007 in om de (inkomens)positie en het welzijn van de snelgroeiende en zeer diverse groep migrantenouderen in Nederland te verbeteren. Lucia is sinds de oprichting de spreekwoordelijke ‘spin in het web’ bij NOOM.

Kees van Loenen

Acteur, regisseur

Kees is een ware voordrachtskunstenaar. Hij schrijft theatrale teksten die hij zelf speelt. De voorstelling ‘De 6 typologieën van eenzaamheid’ is tot stand gekomen naar aanleiding van het boek ‘Interventieprofielen voor de aanpak van eenzaamheid en sociaal isolement bij ouderen’ van Anja Machielse, Hoogleraar Humanisme en Sociale Weerbaarheid. Vandaag kruipt hij in de huid van mensen die zich om uiteenlopende redenen eenzaam voelen.

  • 16:35 uur: Pauze
  • 17.00 uur: Keynote speaker en opening van de Week tegen Eenzaamheid

Damiaan Denys

Filosoof, psychiater & auteur

Damiaan is hoogleraar psychiatrie aan de Universiteit van Amsterdam en afdelingshoofd psychiatrie van het AMC. Denys geeft regelmatig lezingen op het snijvlak van filosofie, psychiatrie en neurowetenschappen over angst, controle, vrijheid, zekerheid en geluk. Hij ontving eerder de vakjury- en publieksprijs voor “Beste Speech van Nederland”. Vandaag gaat hij in op eenzaamheid.

Aanjagers van Eén tegen eenzaamheid komen aan het woord: Jan Slagter (directeur Omroep MAX), Nelli Cooman (oud-topsporter), Sandra Jetten (directeur Oranje Fonds), Francesco Veenstra (rijksbouwmeester) , Colette Cloosterman-Van Eerd (Raad van Commissarissen Jumbo) en Bert van Leeuwen (tv-presentator). Jan SlagterNelli Coomanfoto van Sandra JettenFrancesco Veenstra

 

 

 

 

 

 

 

Marianne SplintMarianne Splint

Algemeen Directeur Kunsthal Rotterdam

Marianne is in februari van dit jaar benoemd tot algemeen directeur van de Kunsthal Rotterdam. Tijdens het openingscongres laat Marianne zien hoe de Kunsthal vanuit de verbindende kracht van kunst bijdraagt aan het stimuleren van ontmoetingen.

Maarten van Ooijen

Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Sinds januari is Maarten van Ooijen staatssecretaris voor onder meer Wmo, preventie en eenzaamheid. Als wethouder stimuleerde hij een lokale aanpak van eenzaamheid in Utrecht. Vandaag opent hij mede de Week tegen Eenzaamheid.

  • 18.00 uur: Netwerken & walking dinner
  • 20:00 uur: Einde

Rens de Jong

Dagvoorzitter

Sinds 2000 presenteert Rens bij BNR Nieuwsradio verschillende programma’s en was hij veelvuldig bij RTL Z te zien. Op 28 september leidt hij als dagvoorzitter het openingsevent van de Week tegen Eenzaamheid in goede banen.

Inschrijfknop

 

Wethoudersbijeenkomst

Marianne van den AnkerMarianne van den Anker

Dagvoorzitter

Aanjager van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid, oud-wethouder en sinds maart dit jaar ombudsman in Rotterdam. De wethoudersbijeenkomst is bij Marianne van den Anker in deskundige handen.

 

Terug naar Uitnodiging Openingsevent Week tegen Eenzaamheid 2022