Hele week

Resto VanHarte en Albert Heijn brengen mensen samen

Sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte en Albert Heijn brengen in de Week tegen Eenzaamheid samen mensen met elkaar in verbinding aan de eettafel.

Gedurende de week zijn er door heel Nederland in Resto’s ontmoetingsdiners voor de buurt, waarbij Albert Heijn de boodschappen sponsort. De gerechten van het geserveerde driegangendiner zijn gebaseerd op de Allerhande-recepten. Buurtgenoten kunnen elkaar leren kennen tijdens de maaltijd. Een speciaal ontworpen placemat met leuke vragen helpt om het gesprek op gang te brengen.

Pop-up restaurants

In 5 winkels van Albert Heijn is er een pop-up Resto om zo kennis te maken met het Resto VanHarte-initiatief. Dat gebeurt in Albert Heijn-winkels in Rotterdam, Nootdorp, Tilburg, Utrecht en Leiden.

Dinerbon

In bijna 100 Albert Heijn-winkels in de buurt van de Resto-locaties deelt Albert Heijn dinerbonnen uit aan klanten die graag eens met buurtgenoten samen willen eten. Met de bon kunnen klanten een keer gratis mee-eten. Een leuke en laagdrempelige manier om kennis te maken met de Resto-avonden.

Klanten die samen eten mogelijk willen maken, kunnen hun AH-miles te doneren op AH.nl/voorelkaar.

Iedereen is van harte welkom

Kijk voor een Resto-locatie op Restovanharte.nl

Online collecteweken tegen eenzaamheid: help je mee?

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid start Resto VanHarte ook haar online collecteweken. Deze lopen van 25 september tot en met 6 oktober. Met deze collecteweken zamelt Resto VanHarte geld in om nog meer ontmoetingen mogelijk te maken. Help je mee? Via deze site maak je eenvoudig een eigen digitale collectebus tegen eenzaamheid aan. Je kunt daarmee geld inzamelen voor het Resto in je eigen stad. Hoe leuk is dat? Je kunt de collectebus via sociale media en Whatsapp delen met vrienden, familie, collega’s etc. Geef daarbij vooral aan waarom jij het belangrijk vindt om eenzaamheid tegen te gaan. Kom je er niet uit? Mail naar fw@restovanharte.nl.