Arnhem

Seminar Buurtroutes – Plekken voor Ontmoeting

Op 3 oktober vindt het seminar Buurtroutes – Plekken voor Ontmoeting plaats. Tijdens het Seminar Buurtroutes wordt de ZorgSaamWonen Award 2022 uitgereikt. 

  • 3 oktober 2022
  • 13:00 – 18:00
  • De Deur, Arnhem
  • Toegang: gratis

Prijsvraag

Hoe kan de fysieke omgeving ontmoeting stimuleren? Hoe verbind je het fysieke en het sociale domein? Onder de titel Buurtroutes gaat het platform ZorgSaamWonen op zoek naar nieuwe ideeën. Hoe creëer je in een buurt routes als plekken voor ontmoeting? Of heb je een pop up idee, wat elke keer in een ander gebied tijdelijk de ontmoeting kan stimuleren? Hoe kunnen fysieke ingrepen bijdragen aan verbinding tussen buurtgenoten, tussen jong en oud, met of zonder zorgvraag? Wie heeft een goed idee of heeft al een bestaand project en heeft een idee om dit door te ontwikkelen? Hier hoopt het platform middels de binnengekomen ideeën voor de ZorgSaamWonen Award gezamenlijk een antwoord op te vinden.

Bekijk de inzendingen. Update: Winnaars ZorgSaamWonen Award 2022 bekend! Gefeliciteerd DumDum en De langste tafel van Kampen.

Kwalitatief goede leefomgeving essentieel voor ontmoeting

Interview

Platform ZorgSaamWonen sprak met MT-lid DMO/Eén tegen eenzaamheid van het ministerie van VWS Wimke Schuurmans. Een kwalitatief goede leefomgeving essentieel voor ontmoeting, zegt Schuurmans in dit interview.

Lees meer