4 oktober

Seminar Ik zie je buiten

Wat kun je doen in de openbare ruimte of in gebouwen waardoor ontmoetingen ontstaan tussen groepen mensen die elkaar normaal niet zo snel vinden? 

Op woensdag 4 oktober organiseer het Platform ZorgSaamWonen het seminar ‘Ik zie je buiten’, ook thema van de ZorgSaamWonen Award 2023. Tijdens dit seminar gaan deelnemers met elkaar in gesprek over het belang van uitnodigende plekken voor ontmoetingen die inclusie bevorderen.

  • Een gesprek met Joost Smit, predikant Ontmoetingskerk Vathorst. Samen leven, groeien, geloven en ontmoeten. Hart van Vathorst, waar het seminar plaatsvindt, is een unieke plek in Amersfoort. Je vindt hier twee zorginstellingen, een kerk, een kindercentrum en een restaurant, samen onder één dak.
  • Keynote spreker Ad de Bont, partner en stedebouwkundige bij Urhahn Stedenbouw & Strategie én auteur van het boek ‘Buitenkansen – voor een uitnodigende buitenruimte’ neemt ons mee langs prachtige voorbeelden.
  • De inspiratiemarkt waar je in gesprek kunt met de initiatieven die zich hebben aangemeld voor de ZorgSaamWonen Award.
  • Een gesprek met Jet Bussemaker, voorzitter Raad voor Volksgezondheid & Samenleving, over het belang van uitnodigende plekken voor ontmoeting en inclusie.
  • Het bepalen van de winnaars van de publieksprijs en de juryprijs voor de ZorgSaamWonen Award 2023. Genomineerden geven een pitch over hun initiatief. Waarna de jury, bestaande uit juryvoorzitter Jet Bussemaker en juryleden Otwin van Dijk, Rick Kwekkeboom, Joost Smit en Els van Betten, de juryprijs uitreiken. Het aanwezige publiek bepaalt de winnaar van de publieksprijs.

Het programma begint om 13.30 uur. Vanaf 13.00 uur ben je van harte welkom. Rond 17.00 uur is de feestelijke afronding.

Deelname is gratis.

Aanmelden voor het seminar ‘Ik zie je buiten’ | ZorgSaamWonen

Eén tegen eenzaamheid is partner van het Platform ZorgSaamWonen.