Den Haag

Stronger Together: professionals helpen elkaar met de aanpak van eenzaamheid onder jongeren

Op 4 oktober vindt Stronger Together plaats in Den Haag. Het is een evenement voor professionals die met jongeren werken om te leren hoe eenzaamheid de mentale gezondheid van jongeren beïnvloedt. Dit onderdeel van de Week tegen Eenzaamheid richt zich op de preventie van mentale klachten.

Hoe kunnen professionals jongeren met eenzaamheid écht helpen? En welk beleid is daarvoor nodig? Op deze vragen vind je concrete antwoorden tijdens het zogenoemde learning event Stronger Together. Het is een evenement voor en door professionals waarin er vanuit beleid, praktijk én onderzoek besproken wordt hoe je eenzaamheid kunt voorkomen, signaleren en aanpakken.

Programma

Stronger Together heeft een gevarieerd programma dat interessant is voor beleidsmedewerkers, jongerenwerkers, sociaal werkers, onderwijsprofessionals, directieleden en bestuurders. Het evenement wordt geopend door staatsecretaris Maarten van Ooijen. Gastsprekers zijn onder andere gezondheidswetenschapper Maaike Verhagen en trainer motiverende gespreksvoering Ellen Honings. Dagvoorzitter Irene Moors sluit het event af met een interview met jongeren en beleidsmedewerker(s).

Week tegen Eenzaamheid

Stronger Together is onderdeel van de Week Tegen Eenzaamheid en wordt in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport georganiseerd door Join Us. Samenwerkende partners zijn het Nederlands Jeugdinstituut, Movisie, Sociaal Werk Nederland en maatschappelijk partner T-Mobile Nederland. Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website van Stronger Together.