3 oktober

Stronger Together: het event over eenzaamheid bij jongeren

Veel jongeren durven niet over eenzaamheidsgevoelens te praten. Hoe komt dat precies? Is het verlegenheid, schaamte of somberheid? En wat is het nut van deze gevoelens? Kom dinsdag 3 oktober naar Stronger Together en ontdek hoe het zit dankzij de boeiende lezing van hoogleraar Corine Dijk. Ook staan er tijdens het learning event inspirerende dialoogsessies op het programma, is er een gastoptreden van Live Your Story en genieten we van het enthousiasme van dagvoorzitter Irene Moors.

Een onderzoek uit Engeland laat zien dat 81% van de jongeren met gevoelens van eenzaamheid een drempel voelt om deze gevoelens bespreekbaar maken. Dit omdat zij bang zijn voor de reactie die zij van mensen zullen krijgen. Het is van cruciaal belang dat we het stigma rond eenzaamheid verminderen en het thema bespreekbaar maken, omdat alleen dan jongeren effectief geholpen kunnen worden.

Het niet bespreekbaar maken van eenzaamheid heeft als risico dat iemand langdurig eenzaam is. Door de drempel om erover te praten weg te nemen, creëren we een omgeving waarin jongeren zich veilig voelen om hun gevoelens te delen en steun te zoeken.

Programma

Stronger Together heeft een gevarieerd programma dat interessant is voor beleidsmedewerkers, jongerenwerkers, sociaal werkers, onderwijsprofessionals, directieleden en bestuurders. Omdat je vanuit verschillende functies andere vragen hebt over eenzaamheid is er gekozen voor een aantal inspirerende sprekers op het gebied van praktijk, beleid en wetenschap. Je kiest zelf met wie jij in gesprek gaat tijdens boeiende dialoogsessies.

Praktische info

Voor slechts € 55,- kun je deze leerzame en inspirerende dag bijwonen. Wacht niet te lang: de locatie biedt ruimte aan 250 professionals. Stronger Together vindt plaats bij Akoesticum in Ede. Het inhoudelijke programma duurt van 10 tot 14 uur. Meer info en aanmelden: www.stronger-together.nl

Organisatie
Stronger Together wordt in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport georganiseerd door Join Us, het Nederlands Jeugdinstituut, Movisie en Sociaal Werk Nederland. En mede mogelijk gemaakt door de Noaber Foundation, Radboud Universiteit, Universiteit van Utrecht, Hogeschool van Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam.