Online

Themacollege: zijn filosofen altijd eenzaam?

Grote filosofen als Aristoteles en Nietzsche schreven er veelvuldig over: eenzaamheid. In het kader van de Week tegen Eenzaamheid organiseert Oud Geleerd Jong Gedaan (OGJG) een themacollege, waarin het onderwerp eenzaamheid van verschillende kanten belicht wordt vanuit de filosofie.

Ook de positieve aspecten van eenzaamheid komen aan bod. Eenzaamheid is de laatste jaren een veelbesproken onderwerp. Steeds meer mensen voelen zich eenzaam en de media noemen het “een epidemie die koste wat kost tegengegaan moet worden”. Maar wat is eenzaamheid eigenlijk? Zit er ook schoonheid verborgen in eenzaamheid en zijn niet alle grote denkers ook eenzame denkers geweest?

In dit seniorencollege gaat studentdocent Carlijne Vos samen met bekende filosofen, hun collega’s uit de wetenschap en u op zoek naar een antwoord op de vraag: zijn filosofen altijd eenzaam?

Vos heeft Filosofie gestudeerd aan de Universiteit Utrecht en de Radboud Universiteit en werkt momenteel als onderzoeker bij een adviesbureau.

Dit is een eenmalig seniorencollege en vindt plaats op 4 oktober van 19.00 – 20.00 uur. Kosten zijn 3,99 euro.

Lees meer en inschrijven

Op de website van OGJG vind je ook meer colleges over allerlei onderwerpen. Ook op locaties, waar je andere deelnemers ontmoet en in gesprek kan over het college.