6 oktober

Utrechtse vrijwilligers mogen ‘Op de koffie’

Vrijwilligers in Utrecht kunnen woensdag 6 oktober gratis naar de toneelvoorstelling ‘Op de koffie’ over eenzaamheid, sociale drempels en verbinding. 

In het kader van de Week tegen Eenzaamheid en het 35 jarig bestaan van Vrijwilligerscentrale Utrecht wordt deze voorstelling door de gemeente Utrecht gratis aangeboden aan vrijwilligers die in de gemeente actief zijn (Hier meer informatie).

Een indruk krijgen? Bekijk dit filmpje

Huiskamervertelling

‘Op de koffie’ is een theatrale huiskamervertelling van het Nieuw Utrechts Toneel (NUT). De voorstelling is gemaakt op basis van gesprekken met bewoners van Rijnsche Maan, onderdeel van Lister, een zorgorganisatie voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. Is er eigenlijk een groot verschil tussen wat zich afspeelt in de hoofden van Lister-cliënten en hun buurtbewoners? Is het misschien een gevoel van eenzaamheid wat ons bindt? En hoe kunnen we daar, zonder al te veel ongemak en schaamte, met elkaar over praten?

Op de koffie is gemaakt in het kader van Living Apart Together van Stadslab RAUM. Samen met creatieve makers, bewoners en maatschappelijke organisaties deed RAUM een stadsonderzoek naar de toenemende eenzaamheid in steden.

In eigen huis

‘Op de koffie’ is op zaterdag 2 en zondag 3 oktober ook in de eigen huiskamer te boeken.

Meer activiteiten Week tegen Eenzaamheid in Utrecht

Bekijk het activiteitenoverzicht van Utrecht Omarmt, de lokale coalitie tegen eenzaamheid in Utrecht. Op maandag 4 oktober organiseert het netwerk een Netwerkbijeenkomst.