Meerdere plaatsen

Van Oma’s Soep Festival naar campagne

Op de vooravond van de Week tegen Eenzaamheid verzamelden honderden vrijwilligers, ouderen, ambassadeurs en vrienden Atelier in Amsterdam zich om daar samen een feest te vieren. Aan het einde van de Week tegen Eenzaamheid volgt een campagne gericht op jongeren en ouderen.

Naast het Oma’s Soep Festival waren er ook meerdere activiteiten te beleven zoals speeldagen en Oma’s Bingo.

Op de laatste dag van de Week tegen Eenzaamheid lanceert Oma’s Soep een nieuwste campagne. Omdat eenzaamheid ook na deze week nog een belangrijk thema is. Via deze campagne laat Oma’s Soep zien hoe mooi, leuk en leerzaam het is om met ouderen tijd door te brengen. Het liefst onder het genot van een heerlijke verse soep of maaltijd naar authentiek recept van oma.

“Volgens recent onderzoek van het CBS waren jongeren tussen de 15 – 25 jaar het afgelopen jaar eenzamer dan wie dan ook. Zelfs nóg eenzamer dan de ouderen waar wij ons dag in, dag uit voor inzetten. Tijd om ons steentje ook daar bij te dragen. En daarmee bedoelen we onze eenzame ouderen. Want die staan te trappelen om jongeren te vermaken, advies te geven, te steunen of zelfs te troosten. Zij hebben namelijk alle tijd. En voor deze ene keer komt dat heel erg goed uit!”

Bekijk hier de visuals