Landelijk, hele week

Verhalen over eenzaamheid bij Incluzio

In de Week tegen Eenzaamheid deelt zorgorganisatie Incluzio verhalen over eenzaamheid met een verhalenbundel en scheurkalender. Lokaal zijn er initiatieven als een gedichtenwedstrijd, ontmoet-je-buren-actie en een jongerenchallenge.

In de online Verhalenbundel vertellen medewerkers en klanten van Incluzio verhalen over eenzaamheid. Lezers ontdekken dat eenzaamheid soms dichterbij is dan je denkt, en waarom er nog steeds een taboe lijkt te bestaan rondom dit thema. De Verhalenbundel is een levend document, maandelijks signaleren medewerkers aanknopingspunten voor nieuwe verhalen. In de Week tegen Eenzaamheid wordt dagelijks online een verhaal gepubliceerd.

Scheurkalender

Ook is met alle medewerkers en voor alle medewerkers van Incluzio een Scheurkalender 2021 samengesteld met daarin voor 365 dagen tips, feiten, weetjes etc. om eenzaamheid te herkennen en er alert op te zijn en blijven, aangedragen door medewerkers vanuit het hele land. Alle medewerkers van Incluzio, een kleine 3.000 personen, ontvangen een exemplaar.

Lokale initiatieven en dagvlogs

In gemeenten waar onderdelen van Incluzio actief zijn worden allerlei initiatieven opgezet, zoals een gedichtenwedstrijd en een sociale telefoonlijn. Over de acties wordt in de Week tegen Eenzaamheid dagelijks gevlogd door medewerkers van Incluzio, om de initiatieven in beeld te brengen.

Meer informatie

Kijk bij Incluzio.